Per Nando

29/08/2023

Una possible gota freda podrà afectar de ple el territori Valencià.🌀🌀🌪🌪⛈️⛈️⛈️⚡️⚡️⚡️⚡️👀👀

Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ 15:30 HORES.

Benvinguts de nou, poc a poc anem avançant cap al cap de setmana i els models ens mostren diferents eixides, però el model Europeu i en la seua eixida determinista d’aquest mati continua mostrant un escenari amb un alt potencial de que puga donar-se un escenari explosiu al territori Valencià i ja veurem si a més llocs del litoral Mediterrani.

EIXIDA MODEL EUROPEU

EIXIDA MODEL AMERICÀ.

La situació que ens mostra el model Europeu per al cap de setmana en avant és el despenjament d’una DANA a l’oest peninsular i un potent Anticicló sobre les Illes Britàniques, a més es suma un factor més que és la formació d’una baixa secundària sobre Algèria que encara afavoriria l’impuls del vent de llevant cap a les nostres terres i condicionant un episodi de Gota Freda perillosa. Per contra el model Americà en l’última eixida ens mostra una DANA a l’oest peninsular, però sense un clar flux de llevant i, per tant, aquest episodi només es quedaria en una situació de tempestes, però que podrien ser molt fortes durant el cap de setmana.

Mapa precipitacions actuals model Europeu pròxims 10 dies.

Per tant i encara que amb molta cautela, tindrem que estar molt pendents de les pròximes eixides que de segur els costarà molt de definir esta nova situació d’inestabilitat i la possible formació de baixes secundàries que són les que més intensificaran eixes precipitacions. A Meteopoble estarem molt pendents les pròximes eixides dels 2 grans mòdels, tant GFS com EUROPEU i anirem informant tots els dies de com evoluciona un possible temporal o Gota Freda que de moment encara no podem confirmar.

ACTUALITZACIÓ ESTE MATÍ.

Bon dia!!! Dimarts 29 d’agost del 2023 i tots pendents de la ubicació que tindrà el despenjament de la DANA ( Gota Freda) el proper cap de setmana i que podria portar segons el seu recorregut final un temporal potent al Mediterrani o una situació de tempestes molt intenses a bona part de la península i també a casa nostra. En aquest post ficarem l’actualització de tots els models que consultem i que ens diuen a dia de hui.

De moment tenim situació tranquil·la a la península, amb poca nuvolositat en general, i així continuarà durant la jornada encara que demà es complicarà un poc com ara vorem. Ací al país veí (Itàlia) tenim un oratge més rebolicat i sembla que les tempestes aquesta vesprada guanyaran protagonisme.

DEMÀ MÉS INESTABILITAT I TEMPESTES ⚡️

Atenció!! Perquè demà dimecres i encara que ens alçarem amb un dia prou estable, tindrem una mica d’inestabilitat i de vesprada creixeran tempestes que podran afectar de manera local punts localitzats del territori Català, sud del territori Valencià i inclús l’illa de Mallorca, estes tempestes podran ser localment fortes i inclús amb el perill del granís.

MOLT ATENTS AL PRÒXIM CAP DE SETMANA, GOTA FREDA?⚡️⚡️⚡️👀👀👀⛈️⛈️⛈️

MODEL EUROPEU

MODEL AMERICÀ

MODEL UKMO

Molta atenció a partir del pròxim dissabte a totes les previsions que farem des de Meteopoble. Una potent DANA ( GOTA FREDA) vindrà a despenjar-se sobre l’oest o sud peninsular i un potent Anticicló de fins a 1030 hectopascals vindrà a situar-se sobre les Illes Britàniques. Que passa amb això? Això és la típica configuració que pot donar pas a un potent temporal al litoral Mediterrani. Només queden 4 dies i els models aposten per aquesta configuració que pot donar tempestes molt fortes i generals a la Façana Mediterrània, però si és fixeu en el model Europeu, la Gota Freda acaba al sud de la península, més concretament cap a l’Estret de Gibraltar i per tant si acaba complint-se esta última opció, podríem parlar d’una Gota freda perillosa cap a les nostres terres.

Mapa precipitacions Europeu

Per tant, i amb els mapes en mà el dia de hui, no feu plans per al pròxim cap de setmana, perquè pinta molt mogut i els mapes comencen adquirir una configuració de gran potencial i màxima inestabilitat pel litoral Mediterrani I que pot donar pas a un gran temporal i que si fem cas al model Europeu pot ser inclús perillós. Seguiu-me a totes les publicacions que a partir de hui intentaré fer 2 diàries davant l’episodi important de Gota Freda que podrem tindre. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando