Per Nando

27/08/2023

Quines pedregades!!! Continuen les tempestes i pendents d’una Dana👀👀🌪🌪🌪⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Diumenge 27 d’agost del 2023, tempestes amb molt de potencial el dia d’ahir amb pedregades d’una grandària extrema i inclús la formació d’un tornado a Xiva, ens aclareix encara més que l’adversitat dels fenòmens adversos cap a les nostres terres va in crescendo i que ens trobem en una època en què qualsevol solc d’aire fred que ens puga creuar pot portar una situació adversa cap a la zona del Mediterrani on el mar tan calent acompanya eixa severitat dels fenòmens.

Font Avamet.

Vos deixe unes imatges accelerades de les tempestes i el satèl·lit des d’ahir de vesprada i veiem eixos topes nuvolosos més grisos que són els que ens diuen que les tempestes varen ser més intenses ahir a la Façana Mediterrània, en tenim un que va creuar la part més oriental de Catalunya i la província de Castelló i un altre que deixava eixes pedregades sobre la Vall d’Albaida i la Safor. Les pluges més destacades fins ara segons la taula d’Avamet les trobem a poblacions com Artana amb 66,4 mm que només van caure en una hora i van deixar el poble sense llum, 57 mm a Eslida, 48 mm a Rossell, 43 mm a Betxí, o 40 mm a la Vilavella entre altres, però el mapa d’Avamet és més explícit i es veu clar que la província de Castelló i zones de la Diània és on més va ploure ahir.

RADAR ARA MATEIX
AVISOS AEMET HUI
MODEL AROME HUI

Segueix plovent al nostre territori i també a Catalunya i les Illes Balears, però si és fixeu i quan són les 3:30 del matí trobem un nucli molt actiu de tempesta que sembla que porta direcció cap a Catalunya i en concret cara la província de Barcelona, ho seguirem i anirem veient-ho. Però el model Arome per al dia de hui,ho té clar i en qualsevol moment durant el matí poden créixer tempestes molt intenses tant a Catalunya com al nostre territori i deixar fortes precipitacions, ràfegues fortes de vent i pedra de tamany considerable. A partir de migdia i la vesprada el que haurem d’estar ben pendents és de les Illes Balears, perquè allà anirà el més fort i la severitat de les tempestes podrà portar pluges molt intenses, pedregades i inclús tornados. Molta precaució per allí. AEMET manté eixe avís taronja a la província de Castelló, litoral sud de València i nord d’Alacant, Catalunya i les Illes Balears. Les temperatures màximes hui baixen i per fi esta propera nit ja podrem dormir amb mínimes molt més suportables.

.Demà millora la situació meteorològica, però encara tindrem avís groc per ràfegues de vent de mestral més de 80 km a la província de Castelló, de moment desapareixen les tempestes, dic de moment perquè el pròxim dimecres podran tornar. I ATENCIÓ!!! Al pròxim cap de setmana, on un nou embossament d’aire fred (DANA) farà que es puga complicar de nou l’oratge i podran tornar les tempestes extremes a la península Ibèrica i segons el model Europeu el dia de hui, el Mediterrani de nou seria afectat amb força.

Però amb el mapa d’Estofex que vos deixe hui encara li queda corda a esta situació i per tant les fortes tempestes ens acompanyaran les pròximes hores al Mediterrani. Com sempre dic des de Meteopoble sentit comú davant una situació meteorològica adversa com la que tenim al damunt i molta precaució. Anirem informant i també anirem seguint la possible Dana del pròxim cap de setmana que ens fa pensar que aquest pròxim mes de Setembre no serà gens avorrit.  Seguimeeeeeeent!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando