Per Nando

26/08/2023

馃敶脷LTIMA HORA : Inminent episodi de tempestes amb certa severitat, precauci贸鈥硷笍 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃尓馃尓馃馃馃馃鈴笍鈴笍馃數鈿★笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍

Hui, M茅s vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACI脫 17 HORES!!!!

AEMET 脿mplia av铆s taronja tamb茅 a tot el litoral de la prov铆ncia de Castell贸 per possibilitat de fortes tempestes i amb pedra de molta grand脿ria. Ja hem vist algunes imatges de Catalunya on les pedregades s贸n de gran consideraci贸 i per tant caldr脿 estar al aguait perqu猫 el pitjor ve per a les pr貌ximes hores i dem脿 diumenge. En les imatges del radar ja apreciem com les tempestes van guanyant for莽a a mesura que la vaguada va avan莽ant i les pr貌ximes hores poden donar problemes. Meteopoble est脿 vigilant tot el que va passant i anir脿 informant puntualment en cas de problemes cap a les nostres terres u terres ve茂nes. Precauci贸!!!!

PREVISI脫 ESTE MAT脥.

Bon dia!!! Dissabte 26 d’agost i estem a les portes d’un canvi de temps que ens portar脿 tempestes molt intenses i baixada de term貌metres que per fi ens deixaran respirar despr茅s d’un estiu tan esgotador. Per貌 hui i dem脿 tenim聽que聽estar pendents sobretot d’eixes聽tempestes que afectaran amb severitat sobretot Catalunya i les Illes Balears.

De bon mat铆 quan s贸n les 3:30 de la matinada, observem el sat猫l路lit al territori peninsular i ja podem observar com l’aire fred va entrant a poc a poc pel nord de la pen铆nsula i a la seua part davantera ja creix nuvolositat que deixa algunes precipitacions pel centre de la pen铆nsula, aquesta inestabilitat 茅s la que est脿 vesprada comen莽ar脿 a fer parlar per la Fa莽ana Mediterr脿nia.

AVISOS HUI I DEM脌 AEMET

Av铆s groc hui al territori Valenci脿 per pluges de m茅s de 20 mm en una hora i possibles granissades, tamb茅 finalment fiquen hui en av铆s tot el territori Catal脿 tamb茅 per les mateixes circumst脿ncies que ac铆, encara que l’av铆s taronja i, per cert, el m茅s seri贸s es troba hui al nord de Catalunya per tempestes molt intenses. Dem脿 tenim av铆s taronja a tota la franja litoral del territori catal脿 per fortes tempestes i pedregades de gran tamany i tamb茅 av铆s taronja a les Illes Balears per fortes tempestes acompanyades de forts aiguats. Ac铆 al nostre territori dem脿 tenim av铆s taronja per forts vents de mestral a la comarca dels Ports i av铆s groc pel risc d’alguna tempesta a les comarques de Val猫ncia i Castell贸 i litoral nord d’Alacant.

脷LTIMA EIXIDA MODEL AROME.

Com veieu en els avisos d’AEMET anem a tindre molta feina a Meteopoble, per貌 si 茅s fixeu en l’煤ltima eixida del model mesoescalar Arome ja veieu com les tempestes afectaran bona part de la Fa莽ana Mediterr脿nia i adquiriran certa severitat per la prov铆ncia de Castell贸, Catalunya i sobretot tamb茅 dem脿 a les Illes Balears.

MAPES DE SIMBOLS METEOPOBLE, HUI I DEM脌, PRECAUCI脫!!!

Hui tindrem un mat铆 tranquil, per貌 a mesura que avance la jornada comen莽aran a cr茅ixer n煤vols. De vesprada la nuvolositat anir脿 a m茅s i creixeran tempestes que podran ser intenses amb m茅s probabilitat des del nord d’Alacant fins a la prov铆ncia de Castell贸. Molta atenci贸 perqu猫 estes tempestes podran portar pluges fortes i incl煤s pedregades que poden ser intenses. Al territori Catal脿 a la vesprada tamb茅 ser脿 moguda amb tempestes intenses sobretot a la part m茅s occidental i del nord del Principat. Les temperatures baixen un poc, per貌 continuar脿 fent calor.

Esta nit i dem脿 els ulls els haurem d’estar ben posats sobretot a Catalunya i les Illes Balears i incl煤s de raspall贸 al nord de la prov铆ncia de Castell贸. L’avan莽 de la vaguada far脿 cr茅ixer nuclis molt potents de tempesta que podran deixar precipitacions molt intenses que incl煤s podran superar els 100 mm en poc de temps. Atenci贸 tamb茅 a la pedra que pot fer acte de pres猫ncia i pot tindre una grand脿ria considerable. Al nostre territori tindrem un oratge m茅s tranquil, aix貌 s铆 no descartem algun ruixat o tronada puntualment forta a qualsevol indret. Les temperatures baixen vora 10鈥癈 i, per tant, es podran quedar per davall dels 30鈥癈 a molts indrets.

TEND脠NCIES PR脪XIMA SETMANA 馃憖馃憖鉀堬笍鉀堬笍

La pr貌xima setmana la iniciarem amb estabilitat atmosf猫rica al nostre territori, pot ser all脿 el dimecres puguem tindre una nova situaci贸 tempestuosa cap al territori Valenci脿, per貌 caldr脿 estar molt pendents del que ens mostren els models a llarg termini i la possibilitat de que una nova vaguada o Dana vinga a despenjar-se cap a 煤ltims de la pr貌xima setmana en les immediacions de la pen铆nsula Ib猫rica i portar noves situacions de tempestes fortes i generalitzades cap al territori peninsular i tamb茅 a casa nostra.

Per貌 hui i dem脿 anem a tindre molta feina com he dit abans, a tan sols 36 hores d’agafar vacances esperem un episodi de tempestes molt intenses al Mediterrani. Sabeu ac铆 com es comporten estes situacions i val m茅s previndre que curar, per tant des de Meteopoble vos demane a tots sentit com煤 davant l’adversitat de les tempestes que sobretot poden afectar Catalunya i les Illes Balears. Precauci贸!!!

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando