Per Nando

19/08/2023

Actualització!!! Una vaguada produirà un canvi d’oratge important per finalitzar agost⏬️⏬️🔵🔵⚡️⚡️⚡️⚡️

Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dissabte 19 d’agost del 2023 i estem molt pendents de la evolució dels models de cara finals de la pròxima setmana on sembla que agrairem la baixada de temperatures, però també caldrà estar molt pendents de les tempestes que es podran produir, però això ho vorem després.

SATÈL·LIT EUMETSAT TERRITORI PENINSULAR.

SATÈL·LIT EUTMESAT SUD-AMÈRICA.

EVOLUCIÓ HURACÀ HILARY.

Primer que res i com tots els matins observem el satèl·lit EUMETSAT i poca novetat al territori peninsular llevat d’alguns núvols sense conseqüències al nostre territori i algunes precipitacions que s’estan donant a Galícia, però coses sense massa importància. No és així a l’altra part del món, on l’huracà Hilary comença afectar a la Baixa Califòrnia i deixarà les pròximes hores precipitacions fortes que poden deixar fins a 150 mm i vents sostinguts de més de 200 km/h. Precaució si esteu per aquella zona.

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR, FONT AVAMET.

Però tornem a casa nostra i visualitzem amb les dades d’Avamet les temperatures màximes que es van donar el dia d’ahir al territori Valencià, unes màximes que de nou van deixar valors de 39 °C a poblacions com Villena, El Genovès o Requena, destaquem també màximes de fins a 38 °C a Ontinyent, La Pobla Llarga o Agres, però el mapa es ben explícit i és sobretot l’interior de València i l’interior nord d’Alacant on les temperatures van pujar més el dia d’ahir. La calor intensa continuarà tan hui com els pròxims dies i no serà fins a últims de la pròxima setmana quan tinguem canvis significatius.

POSSIBLES CANVIS ÚLTIMS DE LA PRÒXIMA SETMANA A CAUSA D’UNA VAGUADA.⏬️⏬️🔵🔵⚡️⚡️

ANOMALIES TEMPERATURES A 500 HPA ÚLTIMS DE SETMANA.

POSSIBLE VAGUADA FINALS PRÒXIMA SETMANA.

TEMPERATURES PREVISTES A 850HPA CAP DE SETMANA VINENT.

PRECIPITACIONS PREVISTES PER EL MODEL EUROPEU PRÒXIMS 10 DIES.

Les tendències van confirmant un possible canvi d’oratge per a finals de la pròxima setmana i on les últimes actualitzacions dels models decanten que la retirada de l’anticicló cap a l’Atlàntic condicionaria l’entrada d’una vaguada al territori peninsular,faria baixar els termòmetres de manera general i a més portaria tempestes que podrien ser generals sobretot al nord i nord-est , com no Catalunya podria ser força afectada per aquestes tempestes i possiblement també el nostre territori. Situació que anirem actualitzant en pròximes publicacions. Dalt teniu les diferents il·lustracions amb mapes de la vaguada i les anomalies de temperatures previstes en alçada cap al pròxim cap de setmana i, per tant, eixa insistència en la possibilitat d’aquest canvi important de l’oratge.

Però el que sembla garantit és el refrescament dels termòmetres cap a finals de la pròxima setmana i això ja és una alegria per a tots. IMPORTANT!!! METEOPOBLE descansarà demà diumenge, però de nou tornarà dilluns amb noves previsions més definides de cara els canvis importants que esperem cap a finals d’agost. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando