Per Nando

14/08/2023

Quan s’intueixen canvis? Que ens diuen les tendències?🔥🔴⛈️🌪⚡️🌧🌧

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dilluns 14 d’agost, comencem setmana i encarem cara la segona quinzena d’agost amb estabilitat atmosfèrica i calor normal per a estes dates. Comence a mirar models a llarg termini i comence a veure alguna cosa que ara després explicaré.

Primer que res i com tots els dies ens alcem mirant el satèl·lit i com les últimes jornades tenim poques novetats visibles en estes imatges. Poca nuvolositat o absència total d’aquesta i que ens acompanyarà també les pròximes jornades. Tan sols el dimecres tindrem una lleugera inestabilitat que podria deixar algun ruixat o tronada per l’interior del territori, cosa que anirem veient i informant. Però sembla poca cosa.

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR, FONT AVAMET

Calor i calor i més calor és el que ens mostra la taula d’Avamet dia a dia les diferents estacions meteorològiques i on podem visualitzar on trobem les zones més càlides al nostre territori. Ahir de nou superàvem valors de 35 °C a poblacions com Requena, Aiora o Anna, també teníem valors de 34 °C a Beneixama, Agres, Alcoi, Planes o Fontanars.

SETMANA DE CALOR QUE ES REFORÇARÀ DE CARA EL CAP DE SETMANA 🔥🔥🔥🔥

Com veieu al següent mapa, esta setmana vindrà caracteritzada per una potent borrasca Atlàntica i la zona d’altes pressions que afectaran la península Ibèrica i la zona Mediterrània. El que farà eixa borrasca Atlàntica durant el pròxim cap de setmana és reforçar un poc més la massa càlida Africana cap al Mediterrani i, per tant, farà pujar els termòmetres per damunt dels 40 °C. En resum estabilitat i calor que sembla que anirà a més a partir de dissabte.

TENDÈNCIES!!! ENS AGAFEM A UN FERRO CREMANT?

Com he dit al principi del post comence a mirar models a llarg termini i en concret el model Americà que és l’únic que ens ofereix eixides a més llarg termini i de cara a finals de més. Doncs bé!!! Ja són diverses eixides que aquest model insinua un moviment de peces en les seues tendències i coincidint amb els últims dies d’agost. Segons el model Americà l’anticicló voldria enfilar-se cap a latituds del nord d’Europa i això podria afavorir despenjaments d’aire fred i possible inestabilització de l’atmosfera cap a les nostres zones. Situació que l’última eixida del model Europeu també insinua.

Però per acabar vull deixar clar que estes tendències de moment són ciència-ficció davant la barbaritat de dies que queden encara, però cal agafar-se a un ferro calent i més si eixes tendències coincideixen amb el que veuen alguns models estacionals. Per tant, seguimeeeeeeent i ja vorem que passa, però mentrestant i com es normal seguirem patint calor.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando