Per Nando

10/08/2023

🔴ÚLTIMA HORA ‼️S’amplia l’avís roig al territori Valencià. Possibles màximes històriques 🔴🔴🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Destacades, Fenomens adversos, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 18 HORES!!!!

Font Avamet

Quina ponentada de llibre!!! Les previsions que fa dies anem dient s’han complit i moltissimes estacions de les comarques Valencianes han superat el seu rècord de temperatura històrica, com veieu les temperatures a la taula elaborada per Avamet són molt bèsties i deixant un dia d’autèntic infern al nostre territori. La ponentada ha estat extensa i general deixant valors per damunt dels 46°C a poblacions com Sumacàrcer, Benigànim o Manises. Al final no s’ha batut el rècord Autonòmic que esta a Oriola amb 47°C al Juliol del 1994, ni tampoc hem superat el rècord nacional que està a la població de la Rambla ( Còrdova) a l’agost del 2021. Així tot ha segut una bestiesa de màximes.

A partir de les immediates hores entrarà la brisa i ens alleugerira estes temperatures excepcionals que tenen les hores comptades i que demà tornarem a un dia normal d’estiu i amb màximes més acordes per a l’època. Respirem que açò és massa.

PREVISIÓ ESTE MATÍ

Bon dia, dijous 10 d’agost del 2023 i la veritat que hui veurem finalment on puja eixe termòmetre que esperem que deixe alguns rècords de temperatura. Però esta nit ja hem patit pujades sobtades del termòmetre que inclús ha deixat valors esta matinada que apleguen als 34 °C d’Alcoi o Agres, 33 °C Aiora o els 32 °C de Xodos, Ibi o Atzeneta del Maestrat. Recorde que són temperatures que s’han donat esta matinada i ja ens augura el dia que passarem hui.

TEMPESTES ESTA PASADA NIT

Anit també ens creuava una línia d’inestabilitat que deixava algunes tempestes en general amb molt poca precipitació, però que encara deixaven fins a 11 mm a Borriana, 6 mm a Villena o 4 mm a la Vilavella, coses molt insignificants, però que van vindre amb prou aparell elèctric.

MÀXIMES AHIR, FONT AVAMET.

Quines màximes que ja vàrem tindre ahir per l’interior del territori Valencià, però res comparat en el que esperem el dia de hui. Així i tot, destaquem els 40 °C de Requena, Aiora o Castielfabib, 39 °C a Sorita o els 38 °C de Gorga, Utiel, Fontanars o Planes.

AVÍS ROIG HUI, PRECAUCIÓ I CUIDEU-SE 🔥🔥🔴🔴🔴🔴🔴

TEMPERATURES MÀXIMES PREVISTES MODEL AROME

TEMPERATURES MÀXIMES MODEL EUROPEU

La meua recomanació especial per al dia de hui és que si viviu per les províncies de València I Alacant no eixiu de casa sinó és precís, la ponentada de hui deixarà màximes excepcionals i que no descartem que puguen batre rècords de temperatura a comarques com la Costera, la Ribera Alta o la Canal de Navarrés i sense descartar algun punt de la Vall d’Albaida. Molta atenció perquè podem assolir fins als 46-48 °C i que d’arribar a complir-se podríem fer el rècord nacional de temperatures. Recordem que estem en avís roig per esta situació tant al sud de València com el sud de la província d’Alacant. Açò és un avís molt seriós per a la població i, per tant, recomanem que prengueu les mesures necessàries, perquè de calor també es mor la gent. També tenim la possibilitat de tempestes seques durant la vesprada i també amb el perill dels incendis forestals.

La ponentada de hui tan sols durarà unes hores i a partir de demà tornen les màximes als valors habituals per a un dia d’estiu, però com veieu al mapa de dalt, la dorsal Africana es resisteix abandonar la península Ibèrica i continuarà fent calor, uns dies més i altres dies menys, però no es veu fi a esta situació estival i tampoc es veu cap situació de tempestes generals.

Però mentrestant hui toca estar pendents per vore qui s’emporta eixa màxima de rècord i per tant esta vesprada intentarem informar per anar veient les poblacions que més estan patint esta ponentada que deixarà màximes excepcionals. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando