Per Nando

8/08/2023

ATENCIÓ‼️El dijous podríem tindre una màxima històrica, 46-48°C?😱😱😱🔴🔴🔴🥵🥵🔥🔥🔥

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimarts 8 d’agost del 2023, la situació de calor els pròxims dies i sobretot el dijous farà parlar tant al carrer com als mitjans de comunicació, perquè el nostre territori segurament podrà ser el més càlid de tota Europa on inclús les màximes podran ser més altes que al nord d’Àfrica. De moment hui dimarts mirem satèl·lit i novament el nostre territori es troba lliure de núvols i així ens acompanyarà tota la resta de la setmana.

MÀXIMES AHIR, FONT AVAMET.

Les màximes ahir al territori Valencià van ser prou normals per a les dates que ens trobem i amb una baixada respecte al passat diumenge i cap observatori del territori Valencià va aplegar als 35 °C. Destaquem els 34 °C de Villena o Requena, 33 °C a Aiora, Sumacàrcer, El Genovés o Agres, 32 °C a Anna, Guadasséquies, Ontinyent, Benigànim, Quesa, Énguera, Utiel o Camporrobles. A partir de hui tornen a muntar i eixe ascens es notarà sobretot entre dimecres i dijous.

AVISOS AEMET PER A DIJOUS🔥🔥🔥🔥

Haurem d’estar pendents dels avisos meteorològics per al dijous vinent, perquè aniran variant de color i no descarte i ho veig molt factible eixe avís roig per calor a les comarques centrals del territori Valencià. De moment AEMET ja ens fica avís taronja a tota la província de València i Alacant per eixes màximes que superaran els 40 °C pràcticament a totes les poblacions de les 2 províncies i tot a causa de la forta ponentada que patirem.

MÀXIMES PREVISTES PER A DIJOUS AMB ELS DIFERENTS MODELS METEOROLÒGICS 🔴🔴🔥🔥🔥🔥🔥

MODEL ICON

MODEL EUROPEU

MODEL AMERICÀ

Encara que són els models mesoescalars com l’Arome i Harmonie els que més s’aproximen a les màximes previstes al nostre territori el proper dijous, ací ja tenim un avanç amb els models de més a gran escala i també amb el model mesoescalar Icon. Com veieu la ponentada deixarà registres màxims molt importants a la península Ibèrica, però cal fixar-se en el territori Valencià que tindrà una isoterma de fins a 28 °C a uns 1500 metres d’altura i que juntament amb el ponent que bufarà, farà enfilar-se els termòmetres per damunt dels 40 °C a bona part de la província de València i Alacant. Atenció a les comarques del sud de València I nord d’Alacant perquè podríem assolir la màxima que inclús podria ser històrica, perquè alguns models com l’Icon preveuen màximes entre 46-48 °C en algunes poblacions de la Costera o inclús de la Vall d’Albaida. Serà un dia de foc i veig molt probable l’activació de l’avís roig per part d’AEMET. A partir de divendres i el cap de setmana baixen les temperatures amb valors més normalitzats de vora 35 °C de màxima, farà calor, però no tanta.

Per tant situació extrema i que necessita molt de seguiment el dijous que ve, on també creix el problema dels incendis forestals perquè ens trobarem en una situació crítica pràcticament a tota la península Ibèrica. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando