Per Nando

3/08/2023

ATENCIÓ ‼️Baixada de temperatures i tempestes que poden ser intenses ⏬️⏬️🔵⛈️⛈️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dijous a 3 d’agost del 2023, quin dia vàrem passar ahir i quina nit hem passat, però estes temperatures extremes tenen les hores comptades i hui ja notarem eixe canvi tant de dia com de nit amb eixe alleugeriment dels termòmetres, que ens deixaran respirar uns dies. Com tots els dies mirem satèl·lit i de moment amb tranquil·litat, però esta tranquil·litat serà per poques hores, perquè a partir d’esta vesprada tindrem moviment com vorem després.

QUINES MÀXIMES AHIR, I QUINES MÍNIMES HUI, FONT AVAMET 🔥

MÍNIMES MÉS ALTES ESTA NIT

Buahhhh quines màximes es van donar ahir a causa del vent de ponent que va començar a bufar de migdia i cara la vesprada. Unes màximes que deixen registres molt alts sobretot a la zona de la Diània. Destaquem els quasi 44 °C de Sumacàrcer, 43 °C a Canals, els més de 42 °C a Anna, Benigànim, Cotes, Càrcer, Xella, Guadasséquies, Quatretonda, Xàtiva, Ontinyent i el Genovés. També destaquem els més de 41 °C a poblacions com La Pobla del Duc, Montaverner, Canals, Carcaixent, Castelló, Gavarda, l’Orxa o Castelló de Rugat. Les mínimes no es queden darrere i com veieu a la taula elaborada per Avamet el sud de València i la província d’Alacant les mínimes més altes s’han quedat entre els 28-30°C. Quina barbaritat!!!!

CANVI D’ORATGE!!! BAIXADA DE TERMÒMETRES ⏬️⏬️ I TEMPESTES ⛈️⛈️⛈️⛈️

Com fa dies anem dient, hui patírem un canvi important en l’oratge que ens deixara dies més suportables quant a temperatures, com veieu en l’animació de dalt, les anomalies a 850 hpa seran negatives fins diumenge a causa de l’entrada d’una massa d’aire més fresca que afectara bona part de la península Ibèrica i les Illes Balears. A més aquesta vaguada vindrà acompanyada d’inestabilitat.

AVÍS GROC ACTIVAT🟡🌧🌧🌧

EVOLUCIÓ INESTABILITAT MODEL AROME

MAPA DE SIMBOLS

Atenció a partir d’aquesta vesprada i també durant la nit i demà mati perquè creixeran nuclis de tempesta de distribució irregular i que afectaran principalment les comarques de València i el nord d’Alacant, les tempestes podran ser localment fortes i deixar acumulats de precipitacions que podran ser importants. Aemet ha activat el nivell groc per pluges que poden acumular més de 20 mm en una hora. Demà al matí les precipitacions i tempestes més intenses les esperem a les Illes Balears, mentre que al territori Valencià a poc a poc aniran minvant.

LA CALOR TORNARÀ!!!🔥🔥🔥

No ens hem d’acostumar a la treva estiuenca que deixarà màximes de 30 °C i mínimes de 20 °C durant les pròximes jornades, si mireu el mapa a uns 1500 metres d’altitud per a la pròxima setmana segons el model Europeu torna a fer fredat. De nou una massa d’aire Saharia ens afectarà de ple i portarà temperatures molt càlides a bona part de la península i com no al nostre territori, sobretot de cara mitjans de la pròxima setmana. Per tant ATENCIÓ!!!!

Però mentrestant toca viure el dia de hui que vindrà caracteritzat per eixa baixada de temperatures i també les tempestes que començaran afectar esta vesprada i nit a les nostres terres, sobretot a la mitat sud del territori Valencià i també a les Illes Balears, estarem atents perquè aquestes pluges i tempestes podran ser localment intenses. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando