Per Nando

18/07/2023

🔴ATENCIÓ!!! Calor, tempestes i possibilitats de canvis la pròxima setmana 🔵🔵🔵⛈️⛈️☁️⚡️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimarts 18 de juliol i patirem calor de la bona tan hui com els pròxims dies. Ara bé, veiem la possibilitat de canvis a llarg termini i caldrà seguir les tendències per a vore si van confirmant aquesta situació. De moment i com tots els dies mirem satèl·lit i cap novetat respecte a les passades jornades. És a dir cel sense complicacions en forma de núvols i pluja.

MÀXIMES AHIR I MÍNIMES HUI, FONT AVAMET.

Les màximes d’ahir són càlides, però fixeu-vos en les mínimes que s’han donat aquesta nit sobretot a poblacions de la província de Castelló. Destaquem els 28 °C de mínima a Olocau del Rei, 27 °C a Xodos, Portell de Morella, La Pobla de Sant Miquel o Herbers. Però com veieu moltes més poblacions superen els 25°C de mínima i, per tant, tenim nits tropicalitzades dia darrere dia.

AVISOS AEMET HUI I MÀXIMES PREVISTES MODEL AROME.

AVISOS HUI AEMET

MÀXIMES HUI AROME

Atenció hui a les temperatures a tota la part oriental peninsular. Avisos roig i taronja que estan ficats pràcticament a tota la Façana Mediterrània per temperatures màximes que pujaran per damunt dels 40°C. No descartem inclús tempestes que podran portar associades ràfegues de vent molt fortes hui a la zona d’Aragó i demà cap al nostre territori per zones de l’interior.

ATENCIÓ DEMÀ A LA POSSIBILITAT DE TEMPESTES AL TERRITORI VALENCIÀ ⚡️⚡️⚡️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

MAPA DE LLAMPS DEMÀ

POSSIBLE EVOLUCIÓ TEMPESTES MODEL AROME

RÀFEGUES DE VENT MODEL AROME

MAPA SIMBOLS ELABORAT PER METEOPOBLE

Demà continuarem amb calor acusada que de nou deixarà els termòmetres per damunt dels 40°C a les comarques de l’interior i del sud del territori Valencià, però ATENCIÓ!!! Perquè demà també entren en joc les tempestes de vesprada que en general seran seques, però podran portar associades ràfegues molt intenses de vent i no podem descartar del tot el granís. Amb els models mesoescalars actuals sembla que afectarien l’interior del territori i les zones muntanyoses del sud de València I nord d’Alacant, sense descartar que puguen arribar puntualment a la costa. Per tant  demà caldrà estar pendents del creixement d’aquestes tempestes perquè tenim perill d’incendis forestals.

LA CALOR NO AMAINA

Tota la resta de la setmana estarem immersos en la massa d’aire càlida que ens afectarà de ple sobretot a la part més oriental de la península i en concret a la Façana Mediterrània. Les màximes continuaran al voltant dels 35-40 °C, dissabte podrien baixar un poc per a tornar a remuntar per damunt dels 40 °C a partir de diumenge.

TENIM TENDÈNCIES DE POSSIBLES CANVIS!!🔵🔵🔵☁️⛈️⛈️

Tots pendents de la propera setmana perquè dilluns farà molta calor, però a partir de dimarts i sobretot dimecres, les tendències comencen a veure la possibilitat que es retire la massa càlida d’orige Africà i siga renovada per una més fresca que ens faria respirar un poc. Tot això podrà vindre acompanyat d’inestabilitat i inclús portar noves situacions de tempestes. Com sabeu parlem de tendències que caldrà anar confirmant els pròxims dies, però els models almenys comencen a refrescar un poc a llarg termini després de les intenses onades de calor. El mapa de dalt ens mostra les anomalies previstes pel model Europeu a 850hpa per a la propera setmana, per tant no queda altra que fer !!!SEGUIMEEEEEEENT!!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando