Per Nando

12/06/2023

Atenci贸 Avisos馃煛馃煚馃煛馃煚 dem脿 les tempestes podran ser perilloses.馃挘馃挘鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍馃挜馃挜馃挜

M茅s vistes, Meteo

Destacats

SAT脠L路LIT AHIR

RADAR PRECIPITACI脫 AHIR

Bon dia!!! Comencem setmana i, per tant, hui dilluns dia 12 de juny del 2023, quan s贸n les 4:30 de la matinada he pegat una ullada al sat猫l路lit i pr脿cticament tenim abs猫ncia de nuvolositat a tota la Fa莽ana Mediterr脿nia, per aix貌 he ficat les imatges del sat猫l路lit i del radar del dia d’ahir on les tempestes van ser molt importants a la prov铆ncia de Castell贸 sobretot i tamb茅 a Catalunya. Hui tindrem noves tempestes, per貌 el dia on les tempestes poden fer parlar ser脿 dem脿 com vorem a continuaci贸.

PRECIPITACIONS 脷LTIMES 24 HORES, FONT AVAMET

I parlant de les tempestes d’ahir de vesprada ac铆 teniu els registres que deixaven i n’apenes una hora i poc varen caure fins a 104 mm a Cortes d’Arenoso 104 mm, a莽貌 茅s una barbaritat de pluja en molt poc de temps que va fer cr茅ixer rieres en aquella poblaci贸 d’interior Castellonenc. Tamb茅 85 mm a Sucaina, 55 mm a Morella, 43 mm a El Toro, 37 mm a Cinctorres o els 35 mm de Vistabella del Maestrat entre altres.

PREVISI脫 HUI.

Hui esperem un聽mat铆聽on predominara el sol, per貌 de nou de cara la vesprada creixeran tempestes per l’interior de la prov铆ncia de Castell贸 i nord de Val猫ncia que podran deixar precipitacions fortes o incl煤s molt fortes i que poden portar associat dl gran铆s. Les temperatures es mantenen c脿lides amb valors que de nou s’acostaran聽als聽30鈥癈聽a les comarques centrals.

MOLT ATENTS A DEM脌 I PRECAUCI脫!!!!鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃敶馃煛馃煚馃敶馃煛馃煚

MAPA EN ALTURA

Dem脿聽茅s聽quan la D.A.N.A.聽creuar脿 d’oest a est la聽pen铆nsula Ib猫rica聽i ser脿 dem脿 quan la tinguem al damunt i, per tant,聽la inestabilitat al nostre territori ser脿 molt acusada coincidint el seu nucli m茅s fred de fins a -18鈥癈聽i que junt amb l’escalfament聽al mat铆聽de la zona聽terrestre聽a causa del sol far脿 que tinga’m creixement de tempestes de vesprada que poden ser virulentes.

MAPES PRECIPITACIONS I TEMPESTES, AVISOS I MAPA DE SIMBOLS PER A DEM脌.

AVISOS DEM脌

MAPA LLAMPS EUROPEU

MODELS HARMONIE I AROME

MAPA SIMBOLS DEM脌 I DIMECRES

Molta precauci贸 dem脿!!!! Dem脿 de mat铆 lluir脿 el sol, per貌 ser脿 a partir de la vesprada-nit quan la situaci贸聽es聽complique i聽comencen聽a cr茅ixer tempestes molt intenses a bona part de Catalunya, per貌 especialment聽em聽fixe dem脿 al nostre territori perqu猫 incl煤s聽eixes聽tempestes podran ser especialment virulentes i deixar molta aigua en poc de temps i el m茅s perill贸s聽茅s聽que podran portar pedra de gran聽tamany聽i anar acompanyades de forts vents i gran aparell el猫ctric. Dem脿 la situaci贸 de vesprada ser脿 molt adversa i, per tant,聽des de聽Meteopoble聽demanem precauci贸.聽AEMET聽ha聽activat l’av铆s groc a tot el territori Valenci脿 i gran part de Catalunya durant la jornada de dem脿, per貌 no descarte que incl煤s ens fiquen en av铆s taronja perqu猫 la situaci贸 trobe que ho requereix. Dem脿 la nit continuaran les tempestes que comen莽aran a abandonar-nos pel Mediterrani I per tant dimecres afectaran les Illes Balears amb l’avan莽ament de la Gota Freda.

PREVISI脫 RESTA DE SETMANA I TEND脠NCIES FINALS I PR脪XIMA SETMANA.

A partir de dimecres encara quedar脿 inestabilitat a les Illes Balears que聽a poc a poc聽anir脿 desapareixent a mesura que avancem cap al dijous i deixant uns dies d’estiu amb sol i calor i temperatures m脿ximes que sobrepassaran els聽30鈥癈聽a les comarques m茅s habituals del nostre territori. Atenci贸 perqu猫 incl煤s dissabte podran aplegar als聽35鈥癈.

Caldr脿 estar聽pendent cap聽s 煤ltimes hores de diumenge i la pr貌xima setmana, perqu猫 un nou embossament d’aire fred vindr脿聽endinsar-se per la聽pen铆nsula Ib猫rica聽i portar脿 una massa m茅s fresca que podria fer baixar les temperatures al nostre territori uns dies la聽setmana propera聽i incl煤s podrien tornar les tempestes. Aix貌 ho anirem seguint i confirmant durant els pr貌xims dies. Ara toca seguir les tempestes entre hui i dem脿, per貌 sobretot dem脿 on poden ser especialment problem脿tiques al nostre territori.聽Seguimeeeeeeent.

Montse Abadal. Castalia PPO. Imatge feta el 11/06/2023
Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando