Per Nando

9/06/2023

ATENCIÓ!!!! És confirma una D.A.N.A entre dimarts i dimecres ⚡️⛈️💥⚡️⛈️💥⚡️⛈️💥⚡️⛈️💥

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 17:30 HORES

Font Avamet

Benvinguts de nou, com estava previst encara s’estan produint hui algunes tempestes al nord de la província de Castelló que com veieu al radar encara estan presents per aquella zona i per tot el Pirineu Aragonés i algun punt del Pirineu Català. Bé precipitacions que inclús són dignes de menció les que han caigut a les poblacions de La Pobla de Benifassà i Ares del Maestrat amb 28 i 22 mm respectivament, com també els 10 mm de Sant Mateu o els 8 mm de Tírig.

TEMPERATURES MÀXIMES D’ESTIU ☀️☀️☀️

Font Avamet

Màximes que hui sí que s’han enfilat per damunt dels 30° a molts observatoris de les terres Valencianes. Destaquem les més altes donades a les poblacions d’Almàssera i València amb quasi 34 °C, vora 33 °C a Almenara, Vila-real, Sumacàrcer, Nules, Oriola o les Alqueries, així com altres moltíssimes poblacions de més de 30 °C com podeu veure a la taula de dalt.

ÚLTIMA EIXIDA MODEL AMERICÀ DE LA DANA DEL DIMARTS/DIMECRES ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

L’última eixida del model Americà ens diu que la pròxima D.A.N.A que ens afectarà la pròxima setmana tindrà la màxima intensitat tempestuosa entre la vesprada de dilluns i sobretot el dimarts que és quan les tempestes podrien ser molt fortes. Amb l’última actualització el dimecres la situació milloraria molt ràpidament, haurem d’estar molt pendents de les eixides dels models mesoescalars a partir del diumenge, perquè ells són els que ens aclariran la magnitud d’eixes tempestes i en quina ubicació més certera afectaran amb més intensitat.

PREVISIÓ AQUEST MATÍ.

SATÈL·LIT

RADAR PRECIPITACIÓ

Bon dia!!! Divendres 9 de juny del 2023 i mirem clarament el satèl·lit i radar com ahir a últimes hores de la vesprada ens travessava una línia de tempestes sobretot pel sud del territori Valencià i que deixava tempestes en gran aparell elèctric, però en general no portaven massa precipitacions com veurem a continuació. Ara encara queden algunes precipitacions a l’oest de Catalunya i alguna tempesta fregant el nord de Mallorca, però la tendència és amainar durant el matí.

PRECIPITACIONS ÚLTIMES 24 HORES, FONT AVAMET🌧🌧

Com veieu les precipitacions d’ahir a la vesprada afectaven sobretot les comarques del nord d’Alacant i província de València amb molt de soroll, però poques anous. Destaquem les precipitacions més importants com els 15 mm d’Alpuente, 14 mm a Villena, 12 mm a Agres, 11 mm a Beniarrés, 10 mm a Fontanars, Alcosser, L’Alqueria d’Asnar, Alcoi, Ademús, Palma de Gandia o Cocentaina.

PREVISIÓ HUI I DEMÀ

Hui i demà oratge més tranquil, però encara tenim el risc de tempestes a l’extrem nord de Castelló on inclús AEMET activa per a hui avís groc per tempestes a comarques com els Ports, L’Alt Maestrat i el sud de la província de Tarragona com el Baix Ebre o el Montsià, però aquest avís és de baixa probabilitat que se superen més de 20 mm en una hora. Les temperatures pujaran i gràcies al ponent els valors màxims s’enfilaran per damunt dels 30 °C hui al litoral del nord de València i demà a les comarques centrals del territori Valencià

PREVISIÓ DIUMENGE ⛈️⛈️⛈️

El diumenge creix la inestabilitat i les tempestes de cara la vesprada faran acte de presència en bona part de Catalunya i la província de Castelló, unes tempestes que podran ser intenses i deixar precipitacions dignes de menció. Les temperatures no patiran massa canvis respecte a hui i demà i de nou arribarem als 30 °C en algunes comarques centrals del territori Valencià.

ATENCIÓ D.A.N.A⛈️⛈️⛈️⛈️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️💥💥

AIRE FRED EN ALTURA ENTRE DILLUNS I DIMECRES

PRECIPITACIONS PRÒXIMS 7 DIES MODEL AMERICÀ

Com veieu al mapa en altura partir de diumenge començarà a despenjar-se una D.A.N.A per l’oest de la península i que entre dimarts i dimecres creuarà pel sud, a travessant el nostre territori cara al Mediterrani i això comportarà un augment de la inestabilitat. El mapa d’acumulats de precipitacions del model Americà ja insinua que serà sobretot el nord de la península i la Façana Mediterrània les més afavorides per esta nova tanda de precipitacions que esperem a partir de diumenge i almenys fins al pròxim dimecres.

MAPES DE PREVISIÓ PRÒXIMA SETMANA ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

PREVISIÓ DILLUNS

Dilluns comença a créixer encara més la inestabilitat i de cara la vesprada el risc de tempestes s’eleva a tot el territori Valencià i Catalunya, això sí de moment este dia pareix que encara les tempestes seran molt localitzades al territori Valencià, però a Catalunya poden ser més generals. Les temperatures es mantindran al nostre territori i encara es podran assolir màximes al voltant dels 30 °C

PREVISIÓ DIMARTS/DIMECRES

Dimarts i dimecres seran els dies més complicats a la Façana Mediterrània al tindre l’embossament d’aire fred al damunt. Segons els models actuals entre dimarts i dimecres les tempestes seran generals i podran ser localment molt fortes i deixar acumulats de precipitacions importants tant a Catalunya com al territori Valencià i les Illes Balears, no sembla una situació de temporal i sembla més una situació de tempestes de finals d’estiu o principis de tardor, per tant, estarem molt pendents d’esta situació que anirem actualitzant durant el cap de setmana a mesura que els models meteorològics vagen definint millor la ubicació final de la D.A.N.A. Per tant, des de Meteopoble recomanem seguir totes les actualitzacions que aniré oferint diàriament. ⚡️⛈️⚡️⛈️ Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando