Per Nando

6/06/2023

S’encalmen les tempestes, però tornaran prompte👀👀👀🌤⛅️🌤⛅️⚡️⚡️⚡️⛈️⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimarts 6 de juny del 2023, portem un mes i pico parlant de tronades i oratge inestable i ara pareix que ens vol donar una treva, però la inestabilitat no se’n anirà del tot i tampoc ho farà per massa temps. De moment mirem satèl·lit i ho fem d’una perspectiva més ampla i s’aprecien les tempestes que ens afectaven ahir i també s’aprecia la profunda borrasca anomenada Òscar que afecta de ple les Illes Canàries i que a nosaltres només ens tocarà de refilo.

PRECIPITACIONS ÚLTIMES 24 HORES, FONT AVAMET

Ahir de nou les tempestes van fer acte de presència al nostre territori de manera local i creixien amb potència de cara a migdia deixant registres importants per l’interior del territori Valencià i també per les zones muntanyoses del nord d’Alacant. Destaquem els 44 mm de Villena, 28 mm a Titaguas, 21 mm a Camporrobles, 16 mm a Moixent, 14 mm a Altura, 13 mm a Bocairent, 12 mm a La La Pobla de Sant Miquel, El Toro, Requena o Banyeres de Mariola, o els 11 mm de Fontanars, Ibi, Gorga o Alpuente.

PREVISIÓ I SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMS DIES.

La situació atmosfèrica dels pròxims dies vindrà predominada amb un Anticicló centrat al Mediterrani impedint que l’aire fred ens afecte i la Borrasca Òscar centrada a l’Atlàntic, per tant, la situació meteorològica serà prou més estable que els pròxims dies. Hui tan sols esperem alguna tempesta molt local per l’interior de la província de Castelló i les temperatures pujaran amb valors propers entre els 25-30 °C. Demà una banda d’inestabilitat provinent de la Borrasca Òscar farà tinga’m alguns plugims poc importants durant la jornada i les temperatures baixaran de nou per tornar a remuntar a partir de dijous de manera general amb valors propers als 30 °C, l’estabilitat s’imposarà i tan sols esperem algun ruixat esporàdic per l’interior, així es mantindrà l’oratge fins diumenge.

ATENCIÓ A LES TENDÈNCIES

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMA SETMANA

AIRE FRED EN ALTURA PRÒXIMA SETMANA

A partir de diumenge es retira a poc a poc l’anticicló cap a Itàlia i de nou donarà pas a què entre aire fred en altura cap a les nostres latituds, això serà motiu perquè cap a la recta final de la setmana (és a dir, diumenge) tornen les fortes tempestes a la Façana Mediterrània, una situació que continuarà la setmana que ve. Aquesta situació la confirmarem els pròxims dies, però tot sembla que juny vol continuar amb tempestes cap a les nostres latituds. Fins demà.

Imatge de Sergio. Alcoi 05/06/2023

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando