Per Nando

26/05/2023

DANA: Tempestes molt intenses, açò no s’acaba 👀👀👀👀⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

ÚLTIMA HORA 11:30 HORES

Benvinguts de nou, com si d’un temporal dur de tardor es tractarà, així s’ha encebat la nova DANA pel litoral de la província de Castelló les últimes hores amb precipitacions molt intenses o torrencials, com heu vist els models mesoescalars Arome i Harmonie portaven tota la raó i per això ahir la previsió d’última hora anava encarada a estes possibles precipitacions problemàtiques. Mirant el radar i satèl·lit continuen les precipitacions I els núvols enganxats per comarques del nord i així continuaran fins a la vesprada, així que molta precaució.

ULTIMS REGISTRES DE PRECIPITACIONS, BARBARITATS ( Font Avamet)

Els últims registres per les comarques del nord són impressionants i acostant-se cal als 300 mm en menys de 24 hores. Registres que de nou assoliran rècords per a un mes de maig. Destaquem els 280 mm de Cabanes, 233 mm a Benicàssim, 200 mm a Castelló de la Plana, 186 mm a Vilanova d’Alcolea, 175 mm a Xert i prop dels 170 mm a Sant Mateu, La Pobla de Tornesa i La Salzadella. De moment registres provisionals perquè continua plovent I, per tant, des de Meteopoble demanem precaució i seguiment.

Miriam Vallez . Benicassim

SATÈL·LIT

RADAR PRECIPITACIÓ

Bon dia!!! Divendres 26 de maig i mireu que portem uns dies on la meteorologia no ens deixa a penes descansar, ahir va ser un dia apoteòsic i on tot el territori Valencià va quedar banyat per eixes tempestes intenses que com estava previst esta nit han afectat la província de Castelló. Com veieu al radar continua enganxada eixa precipitació pel nord del territori Valencià i encara deixa ruixats i tempestes molt forts que continuaran fins a la vesprada.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS

MAPA 72 HORES FONT AVAMET

ACUMULATS PRECIPITACIONS ESTA NIT, FINS LES 5 DE LA MATINADA

Com veieu tot el territori Valencià va agafant color en les últimes situacions de Dana cap a les nostres terres, destaquem les comarques de la Diània on estem batent rècords de precipitacions per a un mes de Maig, però també destaquem les precipitacions intenses que s’estan produint des de anit a la província de Castelló on inclús son molt intenses i ja s’aproximen prop dels 200 mm a Castelló de la Plana i continua plovent.

AVISOS ACTIUS I MAPA DE SIMBOLS HUI⛈️⛈️

Avís taronja que continua actiu al nord de València I la província de Castelló on continua la pluja en estos moments, aquest avís taronja ens diu que poden caure més de 40 m en una hora i així està passant a la província de Castelló. A la província de València no esperem precipitacions les pròximes hores. Per tant el mapa de previsió és clar: Tempestes i pluges intenses al nord del nostre territori que ens acompanyaran fins a la vesprada quan començarà amainar, estes precipitacions continuaran sent localment fortes. Al sud hui un dia prou més tranquil, encara que no descartem que puga escapar-se alguna gota durant la vesprada.

CAP DE SETMANA REBOLICAT

Demà començarem un dia prou tranquil, però de cara la nit tornaran les precipitacions i inclús les tempestes per l’interior del territori Valencià. Diumenge serà un dia prou insegur on de nou els ruixats les tempestes estaran molt presents al nostre territori on inclús podran ser generals. A Catalunya i les Illes Balears aquest cap de setmana tindran un oratge prou més tranquil.

PRÒXIMA SETMANA

SITUACIÓ SINÒPTICA

ACUMULATS PRECIPITACIONS

La pròxima setmana continuarem amb una configuració molt pareguda a esta i amb un Anticicló que continuarà enviant llevant cap a casa nostra i que junt amb l’aire fred en alçada continuarà propiciant tempestes que alguns dies podran ser molt intenses al nostre territori. Com veieu el mapa de precipitacions per als pròxims 10 dies del model Europeu no te desperdici i ja preveu que la pròxima setmana les tempestes continuaran sent notícia a bona part de la península Ibèrica, però sobretot també a casa nostra. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando