meteoxarxa avamet

SOBRE MI

SUBSCRIU-TE

METEOPOBLE NANDO

Per Nando

24/05/2023

ATENCI脫!!!! No veiem fi de DANA馃憖馃憖馃憖馃挜馃挜馃挜鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃尓馃尓馃馃馃敶馃煚鈽旓笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

SAT脠L路LIT

RADAR PRECIPITACI脫

Bon dia!!! Plou a tro莽os que diguem ac铆, per貌 amb fortes ramalades. Dimecres 24 de maig i quan s贸n les 4 de la matinada observem nuclis potents de precipitacions davant les costes d’Alacant amb fortes tempestes que ens podrien afectar les immediates hores, tamb茅 tenim nuclis de precipitaci贸 per la prov铆ncia de Castell贸, per貌 si 茅s fixeu els m茅s importants els tenim on m茅s ha plogut fins ara amb 2 trenets de precipitacions molt importants que estan deixant molta pluja. Un el tenim centrat entre la Vall d’Albaida i la Costera i l’altre entra amb for莽a per la ciutat d’Alacant. No 茅s despaciencieu a qui no li haja plogut, perqu猫 la situaci贸 d’inestabilitat sembla que no t茅 fi amb una configuraci贸 atmosf猫rica que donar脿 un oratge rebolicat per a llarg.

PRECIPITACIONS FINS LES 4:30 DEL MAT脥 FONT AVAMET

Com veieu a les imatges del radar aix铆 queda reflectit al mapa de precipitacions del que portem de dia de hui, el trenet de la Vall d’Albaida est脿 deixant la seua empremta i ja fa sumar fins als 45 mm a Benicolet o X脿tiva, 42 mm a Rugat o Montitxelvo, 33 mm a Castell贸 de Rugat, 30 mm a Benig脿nim, 28 mm a Quatretonda, 25 mm a L’Alc煤dia de Crespins, 24 mm a la Pobla del Duc o prop dels 20 mm a Salem, Anna, l’Orxa o Canals. Dades provisionals perqu猫 continuar脿 plovent les pr貌ximes hores.

PR脪XIMES HORES

AVISOS AEMET

EVOLUCI脫 TEMPESTES PR脪XIMES HORES

Segon dia amb av铆s taronja a una situaci贸 de Gota Freda de maig que encara li queden unes hores. Av铆s important al sud de Val猫ncia i la prov铆ncia d’Alacant amb precipitacions que poden ser localment fortes I poden deixar fins a 60 mm en una hora, de cara la vesprada com veieu en l’evoluci贸 de les tempestes tamb茅 comen莽aran afectar la prov铆ncia de Castell贸 i Catalunya on ac铆 tamb茅 tenen activat l’av铆s groc per fortes tronades durant aquesta vesprada.

MAPA SIMBOLS HUI

Mat铆 encara complicat al sud del territori Valenci脿, sobretot prov铆ncia d’Alacant i sud de Val猫ncia on encara esperem ruixats que poden anar amb tempestes i ser localment forts o molt forts i sense descartar que siguen puntualment torrencials. All脿 on enganxen poden deixar molta pluja com estem veient les 煤ltimes hores. De vesprada creixeran tamb茅 tempestes per la prov铆ncia de Castell贸 I la zona de Catalunya on deixaran ruixats forts i ac铆 si tenim el risc de la pedra.

A PARTIR DE DEM脌 ALTRA DANA馃憖馃憖馃憖鉀堬笍鉀堬笍

MAPA EN ALTURA

MAPA SIMBOLS DEM脌

Dem脿 com veieu comen莽ar脿 a despenjar-se una nova DANA que ens entrar脿 pels Pirineus i acabar脿 despla莽ant-se cap a l’oest peninsular durant els pr貌xims dies. Doncs b茅, amb eixa traject貌ria i amb una configuraci贸 m茅s allevantada cap a les nostres terres de nou patirem un dia on la inestabilitat estar脿 present. El mapa de s铆mbols 茅s clar, les tempestes podran afectar des de bon mati al territori Catal脿, per貌 ser脿 cap a migdia o vesprada quan de nou comencen afectar les nostres terres, ruixats i tempestes localitzats, per貌 que podrien afectar qualsevol punt del territori i ser molt forts i anar acompanyats de pedra. Aquesta situaci贸 tamb茅 ens acompanyar脿 el pr貌xim divendres.

CAP DE SETMANA I PR脪XIMA SETMANA

SITUACI脫 SIN脪PTICA PR脪XIMA SETMANA

ACUMULATS EUROPEU PR脪XIMS DIES

Pot ser que durant el pr貌xim dissabte podr铆em tindre el millor dia de la setmana, cosa que anirem veient durant les pr貌ximes jornades, per貌 no 茅s refieu perqu猫 de nou a partir de diumenge dia de les eleccions i la pr貌xima setmana tornaran les tempestes i la inestabilitat cap a les nostres zones. El patr贸 atmosf猫ric amb un Anticicl贸 centrat cap a les Illes Brit脿niques m茅s els possibles despenjaments de nous embossaments d’aire fred faran que la inestabilitat estiga present de nou a tota la Fa莽ana Mediterr脿nia. Com veieu tamb茅 al mapa d’acumulats de pluja del model Europeu voreu que sembla que hem entrar en un per铆ode humit que es el que tocava al mar莽 i Abril i ara no es gens normal, per貌 com sabeu en el territori Valenci脿 煤ltimament les estacions meteorol貌giques no s贸n massa normals.

En resum les pr貌ximes hores encara plour脿 molt i all脿 on es formen聽eixos聽trenets convectius que poden deixar molta pluja en poc de temps, com he dit en la previsi贸 aquesta situaci贸 no s’acaba i continuarem gaudint de l’oratge advers les pr貌ximes jornades i tamb茅 la pr貌xima setmana. Per tant I com sempre聽vos聽dic,聽Seguimeeeeeeent聽馃摙馃帴馃挜馃尓馃馃敐馃敐馃敶馃煚鈽旓笍馃對鈿★笍馃導馃憖鉀堬笍

Destacats

脷times 24 h.

Dissabte 10 | juny | 2023
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando