Per Nando

24/05/2023

ATENCIÓ!!!! No veiem fi de DANA👀👀👀💥💥💥⛈️⛈️⛈️🌪🌪🧊🧊🔴🟠☔️⚡️⚡️⚡️⚡️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

SATÈL·LIT

RADAR PRECIPITACIÓ

Bon dia!!! Plou a troços que diguem ací, però amb fortes ramalades. Dimecres 24 de maig i quan són les 4 de la matinada observem nuclis potents de precipitacions davant les costes d’Alacant amb fortes tempestes que ens podrien afectar les immediates hores, també tenim nuclis de precipitació per la província de Castelló, però si és fixeu els més importants els tenim on més ha plogut fins ara amb 2 trenets de precipitacions molt importants que estan deixant molta pluja. Un el tenim centrat entre la Vall d’Albaida i la Costera i l’altre entra amb força per la ciutat d’Alacant. No és despaciencieu a qui no li haja plogut, perquè la situació d’inestabilitat sembla que no té fi amb una configuració atmosfèrica que donarà un oratge rebolicat per a llarg.

PRECIPITACIONS FINS LES 4:30 DEL MATÍ FONT AVAMET

Com veieu a les imatges del radar així queda reflectit al mapa de precipitacions del que portem de dia de hui, el trenet de la Vall d’Albaida està deixant la seua empremta i ja fa sumar fins als 45 mm a Benicolet o Xàtiva, 42 mm a Rugat o Montitxelvo, 33 mm a Castelló de Rugat, 30 mm a Benigànim, 28 mm a Quatretonda, 25 mm a L’Alcúdia de Crespins, 24 mm a la Pobla del Duc o prop dels 20 mm a Salem, Anna, l’Orxa o Canals. Dades provisionals perquè continuarà plovent les pròximes hores.

PRÒXIMES HORES

AVISOS AEMET

EVOLUCIÓ TEMPESTES PRÒXIMES HORES

Segon dia amb avís taronja a una situació de Gota Freda de maig que encara li queden unes hores. Avís important al sud de València i la província d’Alacant amb precipitacions que poden ser localment fortes I poden deixar fins a 60 mm en una hora, de cara la vesprada com veieu en l’evolució de les tempestes també començaran afectar la província de Castelló i Catalunya on ací també tenen activat l’avís groc per fortes tronades durant aquesta vesprada.

MAPA SIMBOLS HUI

Matí encara complicat al sud del territori Valencià, sobretot província d’Alacant i sud de València on encara esperem ruixats que poden anar amb tempestes i ser localment forts o molt forts i sense descartar que siguen puntualment torrencials. Allà on enganxen poden deixar molta pluja com estem veient les últimes hores. De vesprada creixeran també tempestes per la província de Castelló I la zona de Catalunya on deixaran ruixats forts i ací si tenim el risc de la pedra.

A PARTIR DE DEMÀ ALTRA DANA👀👀👀⛈️⛈️

MAPA EN ALTURA

MAPA SIMBOLS DEMÀ

Demà com veieu començarà a despenjar-se una nova DANA que ens entrarà pels Pirineus i acabarà desplaçant-se cap a l’oest peninsular durant els pròxims dies. Doncs bé, amb eixa trajectòria i amb una configuració més allevantada cap a les nostres terres de nou patirem un dia on la inestabilitat estarà present. El mapa de símbols és clar, les tempestes podran afectar des de bon mati al territori Català, però serà cap a migdia o vesprada quan de nou comencen afectar les nostres terres, ruixats i tempestes localitzats, però que podrien afectar qualsevol punt del territori i ser molt forts i anar acompanyats de pedra. Aquesta situació també ens acompanyarà el pròxim divendres.

CAP DE SETMANA I PRÒXIMA SETMANA

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMA SETMANA

ACUMULATS EUROPEU PRÒXIMS DIES

Pot ser que durant el pròxim dissabte podríem tindre el millor dia de la setmana, cosa que anirem veient durant les pròximes jornades, però no és refieu perquè de nou a partir de diumenge dia de les eleccions i la pròxima setmana tornaran les tempestes i la inestabilitat cap a les nostres zones. El patró atmosfèric amb un Anticicló centrat cap a les Illes Britàniques més els possibles despenjaments de nous embossaments d’aire fred faran que la inestabilitat estiga present de nou a tota la Façana Mediterrània. Com veieu també al mapa d’acumulats de pluja del model Europeu voreu que sembla que hem entrar en un període humit que es el que tocava al març i Abril i ara no es gens normal, però com sabeu en el territori Valencià últimament les estacions meteorològiques no són massa normals.

En resum les pròximes hores encara plourà molt i allà on es formen eixos trenets convectius que poden deixar molta pluja en poc de temps, com he dit en la previsió aquesta situació no s’acaba i continuarem gaudint de l’oratge advers les pròximes jornades i també la pròxima setmana. Per tant I com sempre vos dic, Seguimeeeeeeent 📢🎥💥🌪🧊🔝🔝🔴🟠☔️🌦⚡️🌧👀⛈️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando