Per Nando

23/05/2023

馃敶脷ltima hora!!! Gota freda amb perill, molta precauci贸 per favor馃摙馃摙馃摙馃鉀堬笍馃挜馃憖馃尓馃尓馃尓鈽旓笍馃馃馃馃馃憖馃挜鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

Destacats

Bon dia, dimarts 23 de maig i comencen a cr茅ixer les reflectivitats importants al radar i a ploure intensament amb tronada cap al sud d’Alacant mentre al sud de Val猫ncia I nord d’Alacant comen莽a tamb茅 a organitzar-se nuclis de precipitaci贸 i que ja estan deixant forts aiguats que comencen a caure amb molta for莽a algunes comarques de la Di脿nia i que probablement es formaran les pr貌ximes hores trens convectius i que deixaran molt铆ssima pluja en poc de temps, al radar ja s’intueix com creixen algunes tempeste per aques sector. Disculpeu Catalunya i les Illes Balears, per貌 hui i dem脿 cal centrar-se m茅s cap al territori Valenci脿 perqu猫 incl煤s podr铆em tindre una situaci贸 ser铆a.

脷LTIMES PRECIPITACIONS ACTUALITZADES A LES 4 DEL MAT脥

De moment dades provisionals destaquem els 23 mm de Salem, 18 mm a Beniatjar, 17 mm a l’Orxa, 16 mm a Agres, Rugat i Otos i els 14 mm de Beniarr茅s o Castell贸 de Rugat, com repetisc s贸n dades provisionals perqu猫 a莽貌 acaba de comen莽ar.

SITUACI脫 DE GOTA FREDA HUI I DEM脌

GOTA FREDA EN ALTURA

VENT DE LLEVANT GREGAL EN SUPERF脥CIE

Mireu quines condicions tenim per a hui I dem脿 al nostre territori. Embossament d’aire fred, Gota Freda o Dana聽(com聽vulgueu聽dir-li)聽que creuar脿 pel sud del territori peninsular聽de cara al Mediterrani amb un nucli fred fins a 18-20鈥癈聽sota zero聽a uns 5000 metres d’altura, el vent en superf铆cie bufar脿 moderat de llevant i gregal incidint sobretot en les comarques d’Alacant i Val猫ncia i tamb茅 tenim un Mar Mediterrani que encara que no est脿 extremadament c脿lid i es troba sobre uns 20 掳C. Tenim els 3 ingredients fonamentals per a聽vore聽un temporal molt important les pr貌ximes hores i per aix貌 no聽s’ha de聽baixar la gu脿rdia en cap moment de la situaci贸 meteorol貌gica que se’ns presenta a partir d’ara mateix.

PLUJA MODEL EUROPEU, AROME I HARMONIE PROXIMES HORES

MODEL EUROPEU

MODEL AROME

MODEL HARMONIE

Com veieu les pr貌ximes hores i en els models que聽us聽he ficat i que s贸n de fiabilitat alta veuen una situaci贸聽d’un聽alt potencial i molt聽novedosa聽per a mi al tractar-se d’un mes de聽maig聽I per aix貌 en trobe un poc descol路locat que puga’m tindre una situaci贸 potencialment perillosa com a la tardor, per貌 茅s el que veuen els models meteorol貌gics i aix铆聽hem d’informar聽a聽Meteopoble. Doncs mirant els models durant pr脿cticament ja, comen莽aran a cr茅ixer nuclis molt actius de precipitacions i tempestes que podran deixar forts聽aiguats聽que podran adquirir fins a torrencialitat i deixar molt铆ssima pluja en molt poc de temps, de fet ja est脿 plovent amb for莽a cap a la聽Di脿nia聽i sud d’Alacant.

AVISOS PROVISIONALS馃煚馃煚馃煚馃煚

De moment els avisos per part d’AEMET que aniran actualitzant molt probablement durant la jornada a聽llindars聽m茅s聽amplis聽ens diuen que tenim av铆s taronja a la prov铆ncia d’Alacant i tot el litoral de Val猫ncia per tempestes molt fortes acompanyades de gran aparell el猫ctric i que incl煤s poden deixar聽gran铆s聽de gran聽tamany. Molta atenci贸 a les actualitzacions i que anirem informant puntualment.

MAPA DE SIMBOLS HUI I DEM脌

A聽Meteopoble聽ho tenim clar, entre hui i dem脿 temporal dur de llevant de la聽m脿聽d’una Gota Freda que deixar脿 pluges molt intenses o torrencials amb tempestes que portaran gran aparell el猫ctric i que podran deixar acumulats molt importants que alguns models veuen la possibilitat que superen els 200-300 mm en zones de la prov铆ncia d’Alacant I Val猫ncia. Comarques amb m茅s probabilitat s贸n: El Baix Segura,聽el Baix Vinalop贸,聽el Vinalop贸 Mitj脿, L’Alacant铆,聽la Marina Baixa,聽la Marina Alta, El Comtat,聽l’Alcoi脿,聽la Safor,聽la Vall d’Albaida,聽la聽Costera,聽la Canal de Navarr茅s聽i incl煤s la Ribera Baixa i Alta tamb茅 podrien vores afectades per聽eixes聽pluges molt intenses, per貌 tamb茅 podr铆em quedar-se al l铆mit.

QUE PASSAR脌 A PARTIR DE DIJOUS?馃憖馃憖馃憖鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

SITUACI脫 SIN脪PTICA PR脪XIMS DIES

ACUMULATS EUROPEU PR脪XIMS 7 DIES

A partir de dijous i encara que聽pot ser聽que l’oratge amainar脿聽聽un poc la pluja durant el聽mat铆, tots els models aposten per聽una altra聽DANA que聽vindr脿聽a despenjar-se de nou cara la pen铆nsula, aix貌 junt l’anticicl贸 sobre les Illes Brit脿niques ens fa pensar que de nou patirem una nova situaci贸 de pluges i tempestes que podran ser molt intenses a la Fa莽ana Mediterr脿nia inclosa Catalunya i que haurem de seguir tamb茅 de ben聽a prop聽perqu猫 ens podr脿 acompanyar聽fins a聽la聽propera setmana. Els acumulats del model Europeu s贸n molt b猫sties i si tot aix貌聽es聽compleix acabarem el mes de聽maig聽segurament amb alguns r猫cords de precipitaci贸.

En resum xiquets,聽des de聽Meteopoble聽demanem molta cura entre hui I dem脿,聽val m茅s聽avisar a hora聽que lamentar despr茅s danys que es puguen evitar, la situaci贸 茅s de m脿xima inestabilitat i per aix貌 demanem molta cura entre hui i dem脿 i que aneu seguint totes les actualitzacions de聽Meteopoble聽tant al web com a les diferents Xarxes socials, jo me’n vaig a treballar, per貌 el grup d’administraci贸 del Facebook ja t茅 les indicacions revisades per mi per a poder publicar alguna novetat de si es produir脿 alguna situaci贸 de risc.聽Nando聽s’incorporar脿 al seguiment a l’hora del descans i tamb茅 a les 14 hores on ja estar茅 de nou a ple rendiment. El que聽s铆聽que demane聽茅s聽sentit com煤 i seguiment i molt铆ssima precauci贸!!!! Anem informant.

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando