Per Nando

22/05/2023

馃敶脷LTIMA HORA!!! Dana/Gota Freda, precauci贸 en les pluges馃憖馃憖馃憖馃憖馃敶馃摙馃挜馃挜馃挜鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

Destacats

SAT脠L路LIT

RADAR PRECIPITACI脫

Bon dia!!! Dilluns 22 de maig i hui comencem un episodi de pluges i tempestes que s’allargar脿 la m脿xima inestabilitat聽fins al聽pr貌xim dijous, despr茅s sembla que el temporal amainar脿, per貌 no del tot, perqu猫 tota la setmana es veu una situaci贸 de tempestes m茅s o menys considerables. De moment ens fixem al sat猫l路lit i ja comencem el cel prou nuvol贸s i amb algunes tempestes que ja聽freguen聽el litoral d’Alacant i algunes precipitacions d猫bils pel sud de Tarragona i nord de Castell贸. Aquestes precipitacions aniran a m茅s les pr貌ximes hores.

ATENCI脫 A LES TEMPESTES LOCALITZADES HUI

MODEL AROME

MAPA SIMBOLS

Comen莽a聽el festival i hui ja veurem tempestes que podran formar-se en qualsevol indret i que viatjaran de mar cap a terra, aquestes tempestes hui ja podran ser fortes o molt fortes, per貌 caldr脿 prestar molta atenci贸 a Andalusia Oriental i M煤rcia perqu猫 hui ser脿 all脿 on els acumulats m茅s importants聽es聽deixen notar i incl煤s les precipitacions podran ser torrencials.

DEM脌 I DIMECRES SITUACI脫 COMPLICADA 馃憖馃憖馃憖

UBICACI脫 DANA DEM脌/DIMECRES

UBICACI脫 DANA A PARTIR DE DIJOUS

Com veieu dem脿 la Dana de fins a uns -20鈥癈 a 5500 metres d’altura en el seu nucli m茅s fred se situar脿 al sud-est peninsular i des d’ah铆 i junt amb el vent de llevant i gregal que sobretot incidir脿 en la prov铆ncia de Val猫ncia, Alacant, Regi贸 de M煤rcia i Andalusia Oriental far脿 que estem molt pendents del creixement de nuclis molt actius de tempestes per estes zones, caldr脿 seguir minut a minut eixa evoluci贸, per vore on cau la grossa. Dimecres i dijous en eixe despla莽ament m茅s cap a l’est i nord de l’embossament d’aire fred les precipitacions fortes o molt fortes tamb茅 podran aplegar a la prov铆ncia de Castell贸 i bona part de Catalunya i les Illes Balears.

AVISOS ACTIVATS

De moment hui ac铆 estem sense cap av铆s activat, per貌 dem脿聽l’av铆s聽groc ocupa tota la part d’Alacant i sud de Val猫ncia amb acumulats de precipitacions que podran superar els 20 mm/h o els 80 mm en 12 hores, aquests avisos s贸n provisionals i no descarte que els eleven almenys a taronja per al dia de dem脿 i el pr貌xim dimecres. Esteu atents!!!

MODEL AROME I HARMONIE DEM脌 I MAPA DE SIMBOLS DEM脌

Molt pendents entre dem脿 i dimecres al sud del territori Valenci脿, prov铆ncia d’Alacant I sud de Val猫ncia les tempestes aniran formant-se pel mar i aniran entrant amb for莽a cap聽estes聽zones descarregant ruixats molt intensos que en alguns casos poden ser persistents. Molta precauci贸 en cas de pujada sobtada de rius i barrancs i recordeu no creuar聽sin贸聽茅s聽estrictament necessari. La situaci贸 al nord de Val猫ncia, Castell贸 i Catalunya el dia de dem脿 estar脿 m茅s聽tranquil路la聽que al sud, per貌 no descartem ruixats localitzats en algun punt. Atenci贸 a la possibilitat de formaci贸 de trens convectius a la prov铆ncia d’Alacant i sud de Val猫ncia, perqu猫 estes situacions poden quedar-se molt enganxades i deixar molta aigua i ser de perillositat alta.

MAPA DE SIMBOLS DIMECRES/DIJOUS

Eldimecres/dijous,amb l’avan莽 d’aquesta Dana m茅s al nord i est far脿 que les pluges es puguen generalitzar m茅s i podran acabar afectant tamb茅 amb gana la prov铆ncia de Castell贸, Catalunya I les Illes Balears amb tempestes fortes o molt fortes. Situaci贸 que anirem tamb茅 definint en les pr貌ximes publicacions perqu猫 estes situacions van variant molt eixida darrere eixida.

RESTA DE SETMANA 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃摙馃摙

SITUACI脫 SIN脪PTICA EUROPEU

ACUMULATS ESTA SETMANA EUROPEU

Els models no veuen fi a聽este聽episodi de tempestes durant tota la setmana i continuen insinuant despenjaments d’embossaments d’aire fred聽cara聽les nostres latituds que far脿 que les tempestes continuen amb molta activitat uns dies m茅s cap a Catalunya i les Balears i d’altres cap al nostre territori. Els acumulats del model Europeu per a聽esta聽setmana a la Fa莽ana Mediterr脿nia s贸n brutals i de complir-se ens聽alleujara聽molt聽esta聽ploguda general de cara l’estiu.

Com veieu molta feina vaig a tindre les pr貌ximes hores en una situaci贸 que pot ser complicada en alguns llocs i per tant des de Meteopoble continuem demanant davant situacions de alt potencial molta cura i sobretot sentit com煤. Anem informant i sobretot Seguimeeeeeeent 馃憖馃憖馃憖鉀堬笍鉀堬笍馃摙馃摙馃敶

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando