Per Nando

21/05/2023

🔴ÚLTIMA HORA!!! És confirma Dana molt inestable amb precipitacions molt intenses i persistents📢📢🔴🔴🔴💥💥💥💥⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Fenomens adversos, Més vistes, Meteo

Destacats
Satèl·lit ahir dia de les tempestes
Precipitacions ahir Avamet

Bon dia!!! Diumenge 21 de maig i tots expectants al canvi encara més important que començarem a notar demà sobretot a últimes hores. Però ara fixem-nos en el satèl·lit d’ahir i on es veu clarament eixa nuvolositat que creixia a les comarques del sud del territori Valencià i deixava eixes tempestes amb granissades fortes a poblacions com Castalla, Quatretonda o inclús Llutxent. Les precipitacions més importants donades ahir segons les diferents Xarxes d’Avamet es donaven a poblacions com Onil amb 39 mm, Castalla 38 mm, Monòver 34 mm, Villena 30 mm, Asp amb 20 mm o Quatretonda i Llutxent amb 18 mm.

SATÈL·LIT I RADAR ARA MATEIX

Satèl·lit
Radar precipitacions

Ara mateix tenim alguns núvols pel territori Valencià sense més importància, però sí que tenim més nuvolositat per la part nord-est de Catalunya i les Illes Balears que deixen algunes precipitacions en estos moments. Al nostre territori encara que hui la inestabilitat no serà tan acusada com ahir de nou es donen les condicions per a veure créixer nuclis de tempesta esta vesprada per les serres del sud de València i nord d’Alacant i inclús per l’interior de la província de Castelló.

DEMÀ COMENÇA A COMPLICAR-SE LA COSA🌦🌦🌦🌦🌦🌦🌦🌦

Demà sembla que començarem el dia amb intervals de núvols prou abundants, no descartem algun ruixat en qualsevol moment del dia de manera molt localitzada, però serà de cara la vesprada-nit quan tot comence a explotar i ja puga’m tindre els primers ruixats i tempestes localment forts, això sí de manera molt localitzada encara. El vent començarà agafar força i bufarà de gregal sobretot a les províncies de València I Alacant.

EVOLUCIÓ DANA PRÒXIM DIMARTS/DIMECRES 👀👀👀👀⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

MAPA EN ALTURA

SITUACIÓ SINÒPTICA

Atenció a la Gota Freda que començarà avançar cap a nosaltres per l’estret de Gibraltar i pràcticament el pròxim dimarts la tindrem al sud-est peninsular enviant llevant sobretot a les províncies de València i Alacant i tota la part de Múrcia i Andalusia Oriental, recordem que encara que la temperatura del Mar Mediterrani no està molt alta ja es troba al voltant dels 20 °C i en això ja es poden donar condicions importants per a vore ploure amb molta força i de manera persistent.

MAPES DE PREVISIÓ I PLUJES ENTRE DIMARTS/DIMECRES. ATENCIÓ!!!💥⛈️👀💥👀⛈️🔴🔴📢📢

Situació molt inestable a partir de demà la nit i sobretot a partir de la matinada de dilluns a dimarts quan les precipitacions que entraran de mar cap a terra podran deixar registres molt important d’aigua sobretot a les províncies de València I Alacant. Atenció a les zones on en este tipus de situacions acumulen més pluges que són el sud de València I nord d’Alacant. No descartem formació de trens convectius amb tempestes molt fortes i que puguen deixar acumulats de precipitacions molt importants en poc de temps. Tot açò caldrà seguir-ho en els models mesoescalars les pròximes hores que ens aniran definint el calibre de la situació i que de segur AEMET ens fica per a eixe dia en avisos taronja. Sembla que almenys dimarts no plourà massa a la província de Castelló I Catalunya, així com les Illes Balears, però ja vorem dimecres que va passant.

Per tant molt de seguiment a partir de hui perquè la situació meteorològica pinta a molt inestable entre demà la nit i el pròxim dimecres i on haurem d’estar molt pendents de l’última hora a Meteopoble, fa falta aquest episodi de pluges generals a les nostres terres, ara falta vore en quina intensitat es comporta, però la situació ens fa indicar que plourà amb molta força i ja vorem si de forma torrencial. 👀👀👀👀💥💥💥⛈️⛈️🔴🔴📢📢📢 Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando