Per Nando

17/05/2023

Actualització!!! Embossament d’aire fred 🔵🔵🔵Comencen les tempestes ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimecres 17 de maig i a partir de hui torna el moviment atmosfèric cap a les nostres latituds de ma d’un embossament d’aire fred que començarà a despenjar-se les pròximes hores. De moment observem satèl·lit i poc que dir, sense nuvolositat transcendent encara que la pròxima nit començarà el moviment.

DESPENJAMENT DANA PRÒXIMES HORES

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMS DIES

De nou i com podeu observar a les imatges l’aire fred penetrara a la península Ibèrica els pròxims dies i una Dana es quedarà ubicada en la península almenys durant 4 o 5 dies i això afavorirà el creixement de tempestes les pròximes jornades i que dia a dia haurem d’anar fixant-se en els mapes per anar veient on acaben formant-se les més intenses.

MODEL AROME PRÒXIMA NIT I MAPA DE SIMBOLS PRÒXIMA NIT

Atenció a la pròxima nit i matinada perquè començaran a créixer nuclis de tempesta a causa de l’aire fred en altura i el vent de llevant que farà que la inestabilitat avance de mar cap a terra i les precipitacions començaran afectar el litoral del nostre territori i sud de Tarragona de manera local. La major probabilitat del creixement d’estos nuclis de tronades serà al sud de València I nord d’Alacant on inclús AEMET activat avís groc per precipitacions que podran superar els 20 mm en una hora.

DEMÀ

Demà de matí continuarà el risc de precipitacions que podran ser localment fortes I en forma de tronada a les comarques de la Marina Alta i la Safor on AEMET mantindrà aquest avís groc. De vesprada de nou podran créixer nuclis de tempesta per l’interior de la província d’Alacant i inclús interior de València que de nou podran deixar ruixats localment forts i vindre acompanyats de pedra, de cara últimes hores de la vesprada eixes tempestes és desplaçaran cap a l’interior de València i Castelló on seran també d’intensitat forta i anar acompanyades de granís i que per la nit continuarà eixe risc de tempestes locals a qualsevol indret.

DIVENDRES

DISSABTE

A partir de divendres i dissabte creix la inestabilitat per la zona de Catalunya i les Illes Balears on les tempestes aniran a més I podran ser inclús fortes o molt fortes sobretot a la part nord-est de Catalunya el dissabte. Ací a casa nostra continuarà la inestabilitat també per la província d’Alacant on de vesprada continuarà el risc de tempestes que podran ser fortes I anar acompanyades de granís sense descartarles a qualsevol punt del territori. Aquestes situacions cal anar actualitzant dia a dia perquè els models mesoescalars aniran desxifrant en més exactitud on podran afectar amb més força estes tronades.

LA INESTABILITAT PODRÀ ANAR A MÉS A PARTIR DE DIUMENGE.

SITUACIÓ SINÒPTICA A PARTIR DE DIUMENGE MODEL EUROPEU

ACUMULATS PRECIPITACIONS MODEL EUROPEU

Caldrà seguir els diferents models meteorològics per a veure que acaba fent la Dana a partir de diumenge, segons les últimes eixides del model Europeu la fa avançar cap al Mediterrani i per tant la inestabilitat aniria a més a tota la Façana Mediterrània amb tempestes que es podrien fer més generals I guanyar intensitat, tot açò està agafat amb pinces perquè el model Americà la deixava ahir estacionaria a l’oest peninsular i per tant modifica l’opció de tempestes més generals. Però açò és l’interessant de la meteorologia i ací a Meteopoble eixirem de dubtes en les pròximes publicacions. Com sempre vos dic, Seguimeeeeeeent.🌧🌙🌙⛅️🌦⛈️🌪📸📢👀⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando