meteoxarxa avamet

SOBRE MI

SUBSCRIU-TE

METEOPOBLE NANDO

Per Nando

17/05/2023

Actualitzaci贸!!! Embossament d’aire fred 馃數馃數馃數Comencen les tempestes 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

Bon dia!!! Dimecres 17 de maig i a partir de hui torna el moviment atmosf猫ric cap a les nostres latituds de ma d’un embossament d’aire fred que comen莽ar脿 a despenjar-se les pr貌ximes hores. De moment observem sat猫l路lit i poc que dir, sense nuvolositat transcendent encara que la pr貌xima nit comen莽ar脿 el moviment.

DESPENJAMENT DANA PR脪XIMES HORES

SITUACI脫 SIN脪PTICA PR脪XIMS DIES

De nou i com podeu observar a les imatges l’aire fred penetrara a la pen铆nsula Ib猫rica els pr貌xims dies i una Dana es quedar脿 ubicada en la pen铆nsula almenys durant 4 o 5 dies i aix貌 afavorir脿 el creixement de tempestes les pr貌ximes jornades i que dia a dia haurem d’anar fixant-se en els mapes per anar veient on acaben formant-se les m茅s intenses.

MODEL AROME PR脪XIMA NIT I MAPA DE SIMBOLS PR脪XIMA NIT

Atenci贸 a la pr貌xima nit i matinada perqu猫 comen莽aran a cr茅ixer nuclis de tempesta a causa de l’aire fred en altura i el vent de llevant que far脿 que la inestabilitat avance de mar cap a terra i les precipitacions comen莽aran afectar el litoral del nostre territori i sud de Tarragona de manera local. La major probabilitat del creixement d’estos nuclis de tronades ser脿 al sud de Val猫ncia I nord d’Alacant on incl煤s AEMET activat av铆s groc per precipitacions que podran superar els 20 mm en una hora.

DEM脌

Dem脿 de mat铆 continuar脿 el risc de precipitacions que podran ser localment fortes I en forma de tronada a les comarques de la Marina Alta i la Safor on AEMET mantindr脿 aquest av铆s groc. De vesprada de nou podran cr茅ixer nuclis de tempesta per l’interior de la prov铆ncia d’Alacant i incl煤s interior de Val猫ncia que de nou podran deixar ruixats localment forts i vindre acompanyats de pedra, de cara 煤ltimes hores de la vesprada eixes tempestes 茅s despla莽aran cap a l’interior de Val猫ncia i Castell贸 on seran tamb茅 d’intensitat forta i anar acompanyades de gran铆s i que per la nit continuar脿 eixe risc de tempestes locals a qualsevol indret.

DIVENDRES

DISSABTE

A partir de divendres i dissabte creix la inestabilitat per la zona de Catalunya i les Illes Balears on les tempestes aniran a m茅s I podran ser incl煤s fortes o molt fortes sobretot a la part nord-est de Catalunya el dissabte. Ac铆 a casa nostra continuar脿 la inestabilitat tamb茅 per la prov铆ncia d’Alacant on de vesprada continuar脿 el risc de tempestes que podran ser fortes I anar acompanyades de gran铆s sense descartarles a qualsevol punt del territori. Aquestes situacions cal anar actualitzant dia a dia perqu猫 els models mesoescalars aniran desxifrant en m茅s exactitud on podran afectar amb m茅s for莽a estes tronades.

LA INESTABILITAT PODR脌 ANAR A M脡S A PARTIR DE DIUMENGE.

SITUACI脫 SIN脪PTICA A PARTIR DE DIUMENGE MODEL EUROPEU

ACUMULATS PRECIPITACIONS MODEL EUROPEU

Caldr脿 seguir els diferents models meteorol貌gics per a聽veure聽que acaba fent la聽Dana聽a partir de diumenge, segons les 煤ltimes eixides del model Europeu la fa avan莽ar cap al Mediterrani i per tant la inestabilitat aniria a m茅s a tota la Fa莽ana Mediterr脿nia amb tempestes que es podrien fer m茅s generals I guanyar intensitat, tot a莽貌聽est脿聽agafat amb pinces perqu猫 el model Americ脿 la deixava ahir estacionaria a l’oest peninsular i per tant modifica l’opci贸 de tempestes m茅s generals. Per貌 a莽貌 茅s聽l’interessant聽de la meteorologia i ac铆 a聽Meteopoble聽eixirem de dubtes en les pr貌ximes publicacions. Com sempre聽vos聽dic,聽Seguimeeeeeeent.馃導馃寵馃寵鉀咃笍馃對鉀堬笍馃尓馃摳馃摙馃憖鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacats

脷times 24 h.

Dissabte 10 | juny | 2023
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando