Per Nando

16/05/2023

ACTUALITZACIÓ!!! Els models veuen tempestes molt intenses a partir de dijous 👀👀👀📸📸⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️🌪🌧🧊📢

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimarts 16 de maig i de nou anem a estar aquesta setmana molt pendents de l’oratge perquè una nova Dana tornarà a situar-se al centre de la península entre dimecres i el pròxim cap de setmana portant de nou tempestes intenses al nostre territori i que anirem veient si acaben afectant de manera més generalitzada que la passada setmana. De moment observem satèl·lit i no tinguem massa nuvolositat a estes hores al nostre territori, encara que a Catalunya I les Illes Balears tenen nuvolositat que no deixa cap precipitació.

FORTS VENTS AL NORD

Eixos vents que estaven previstos s’estan complint al nord de la província de Castelló I així continuaran fins demà la nit on el mestral té tendència amainar. Recordem que AEMET manté aquest avís groc a comarques com els Ports o el Baix Maestrat, així com el sud de Tarragona per ràfegues que hui també superaran els 80 km/h. La ràfega més important s’ha donat aquesta nit a Vilar de Canes amb 103 km/h, però altres poblacions han superat els 80 km/h com Rossell, Sant Mateu, Ares del Maestrat, Xodos o Tírig.

A PARTIR DE DEMÀ LA NIT /DIJOUS CANVIS

MAPA SINÒPTIC DIJOUS

MAPA SINÒPTIC CAP DE SETMANA

A partir de últimes hores de demà i els dies següents entrem en un nou episodi de tempestes que podran deixar forts aiguats arreu de la façana Mediterrània a causa d’un nou embossament d’aire fred que vindrà a despenjar-se per la part de França I avançant de forma retrògrada fins al centre o sud de la península. Amb esta situació les tempestes per a finals de setmana estan assegurades i haurem d’anar vigilant de quin calibre i extensió acaben adoptant aquestes tempestes perquè depèn on acabe situant-se este embossament dia darrere dia i el vent que acabe bufant parlarem de tempestes més o menys intenses i generals.

PRECIPITACIONS ACUMULADES PRÒXIMS 10 DIES EUROPEU

MODEL AROME DEMÀ LA NIT

De moment I amb els primers models mesoescalars en mà, sembla que demà cap a últimes hores de la jornada ja podria començar a complicar-se l’oratge amb els primers ruixats pel sud del territori Valencià que de cara la nit i matinada de dijous podrien ser en forma de tempesta, això si de manera localitzada. Ací dalt també veieu els acumulats previstos pel model Europeu per als pròxims 10 dies, però no feu massa cas perquè els models s xicoteta escala seran els que ens aniran esbrinant dia darrere dia on afectaran les tempestes en més o menys mesura a partir de dijous.

MÉS FRED DEL NORMAL

Les anomalies de temperatures per als pròxims dies i la pròxima setmana també veuen que seran prou més fredes per a l’època en què és trobem, pareix que les temperatures estiuenques que hem patit al mes d’abril estan sent recompensades en este mes de maig que està deixant respirar i ens està tornant a fer posar la mànega llarga a les nits. Però bé ara toca seguir els models perquè tornen a la càrrega les tempestes i anirem seguint per veure qui s’emporta les més fortes està vegada. SEGUIMEEEEEEEENT

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando