Per Nando

12/05/2023

Actualització!!!🟡 Atenció pròximes hores, tempestes fortes amb possibilitat de pedra 📢📢💥⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Divendres 12 de maig i atents hui a la inestabilitat i les tempestes perquè seran les autèntiques protagonistes les properes hores i podran deixar ruixats intensos que podran inclús vindre acompanyats de pedra. Primer que res i com tots els dies ens fixem en el satèl·lit i radar tenim nuvolositat abundant que inclús ha deixat els primers ruixats durant la nit passada com vorem a continuació. També observem com el dia d’ahir i la passada nit també ha estat moguda a la part nord de Catalunya amb tempestes molt intenses que inclús deixaven fortes pedregades com a la població de Prats del Lluçanès.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS 🌧🌧🌧🌧🌧

Aquestes són les precipitacions que han caigut al nostre territori les passades hores i que de moment són de manera provisional, perquè a partir de migdia tot començarà a complicar-se. Destaquem els 10 mm d’Agullent, Benissili i Ontinyent, vora 9 mm a Benigembla i Massanassa, 7,8 mm a Beniatjar, 7,4 mm a Benialí, 7,2 mm a Beniaia, els 7 mm de Catarroja i vora 6 mm a Vilallonga, Gaianes o Castell de Castells.

EVOLUCIÓ PRÒXIMES HORES EMBOSSAMENT D’AIRE FRED I EVOLUCIÓ TEMPESTES MODEL AROME

En les imatges estes podeu observar el despenjament de l’embossament d’aire fred o Dana que ens afectarà les properes hores i també el creixement de les tempestes que afectaran al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears a partir de migdia.

AVISOS AEMET HUI I DEMÀ ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

AVISOS HUI

AVISOS DEMÀ

MAPES DE SIMBOLS HUI I DEMÀ

HUI

Atenció hui a partir de migdia perquè tindrem tempestes irregulars que creixeran de manera general a causa de l’aire fred en altura que tindrem per l’avanç de l’embossament d’aire fred. Aquestes tempestes seran localment fortes o inclús molt fortes I avançaran d’oest a est tant del territori Valencià, com Catalunya i les Illes Balears, precaució perquè a banda de portar fortes precipitacions podran vindre acompanyades de fort vent i de la temuda pedra. AEMET té actiu l’avís groc per tot l’interior de València i nord d’Alacant, tota la Catalunya més oriental i les Illes de Mallorca i Menorca per estes tempestes que poden deixar més de 20 mm en una hora i vindre acompanyades de granís.

DEMÀ

Demà mati encara podrà quedar-se enganxada la precipitació en comarques com la Marina Alta i la Safor, però a poc a poc aquesta precipitació anirà parant. De cara el migdia o vesprada de nou creixeran nuclis de tempesta per l’interior que podran deixar novament ruixats localment forts i amb possibilitat de pedra. AEMET per a demà continua mantenint l’avís groc a comarques com la Marina i la Safor a primeres hores per la possibilitat d’aquestes precipitacions persistents i de vesprada per eixes tempestes a l’interior de València I nord d’Alacant, les províncies de Barcelona i Girona i també les Illes d’Eivissa i Mallorca. Diumenge tindrem un dia més tranquil, però de vesprada de nou tindrem la possibilitat de creixement de ruixats i tempestes per les comarques de l’interior, una possibilitat que sembla que desapareixerà el proper dilluns.

ATENCIÓ DE NOU A PARTIR DE DIMARTS/DIMECRES

Molta atenció als models també de cara la pròxima setmana, perquè a partir de dimarts/dimecres sembla que una nova Dana vindrà a situar-se sobre el centre o sud de la península i que junt amb el vent de llevant podria tornar a afavorir la possibilitat de tempestes molt intenses a la Façana Mediterrània. Situació que cal seguir molt de prop els pròxims dies. Però ara mirem el dia de hui les tempestes que creixeran amb energia les properes hores i amb la possibilitat de la temuda pedra. Per tant Seguimeeeeeeent i també precaució!!!🔴🟡📢💥🌧⛅️🌦⛈️👀🌪🧊☔️🤦‍♂️🔝

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando