Per Nando

11/05/2023

Actualització Dana!!!Molta atenció demà a les tempestes molt intenses i amb probabilitat de pedra💥📢🔴⛈️☔️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dijous 11 de maig i comencem mirant al satèl·lit i de moment no es veu cap signe d’inestabilitat encara que ja tingem alguns núvols que poden deixar alguna gota i durant les pròximes hores començarà a embolicar-se. Podrem tindre els primers ruixats i tronades més probables per la meitat sud del territori Valencià i a les províncies de Barcelona i Girona, encara que ací al territori Valencià seran molt locals a Catalunya podran ser més generals i més intensos amb probabilitat de pedra.

PERQUÈ PARLEM DE DANA I AL FINAL NO ÉS CAP TEMPORAL?

IMATGE DANA PER A DEMÀ

IMATGE DANA CATASTRÒFICA DEL 2019

Com veieu en les 2 situacions tant de hui com la del 2019 parlem de Dana o embossament d’aire fred, però la dels pròxims dies no serà cap temporal i la del 2019 va ser un temporal històric i catastròfic. Per què? La diferencia és clara, la d’aquesta vegada se situarà entre el nord i centre peninsular, mentre que la del 2019 es va col·locar a un lloc idoni que va ser al nord d’Àfrica ( sobre Algèria més o menys ) que junt amb l’anticicló bombejava vent humit i càlid davant un Mediterrani calent i això propiciava la formació de trens convectius que deixaven precipitacions torrencials durant hores i hores. Ara la situació és diferent, l’embossament està mes al nord i el vent de llevant encara que podrà estar present al sud del territori, no bufarà amb persistència i serà molt dèbil i per tant no tindrem massa humitat, sí que és veritat que el Mar Mediterrani ja el tenim sobre uns 20 °C, però en cap moment parlarem d’un temporal, perquè com he dit abans no tindrem els 3 elements principals en funcionament que són Dana+vent humit i persistent de gran recorregut marítim+un mar Mediterrani càlid. En resum, parlem de Dana i de tempestes que seran molt intenses, però no d’un temporal.

AVISOS AEMET

AVISOS HUI

AVISOS DEMÀ

Com veieu comencen els avisos d’Aemet i que aniran variant durant les pròximes hores on segurament ampliaran a més llocs aquest avís groc i ja veurem si cau algun taronja. Avís groc a les zones que veieu tant hui com demà per tempestes que podran ser intenses i podrà aparéixer el granís i les ràfegues fortes de vent.

MODEL AROME I MAPES DE SIMBOLS PER A DEMÀ I DISSABTE ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

MODEL AROME

MAPA SIMBOLS DEMÀ

Atenció demà perquè serà un dia de ruixats i tempestes que podran formar-se a qualsevol indret del nostre territori, Catalunya i inclús l’illa de Mallorca. Aquestes tempestes podran ser fortes i podran vindre amb pedra. Molta atenció de cara migdia o vesprada a les comarques del sud de València i nord d’Alacant perquè aquestes tempestes guanyaran força i inclús podran ser molt fortes i sense descartar la pedra, situació de tronades que s’allargarà tota la nit de divendres a les comarques de València i Alacant.

NOVETATS DISSABTE ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Amb els últims models en mà sembla que dissabte serà un dia prou més rebolicat del que en principi esperàvem i de nou els ruixats i les tempestes podran fer acte de presència durant tota la jornada a la Façana Mediterrània, molta atenció perquè de nou podran ser intensos. Diumenge i amb els mapes actuals sembla que la situació  millorarà però sense descartar algun ruixat o tempesta de vesprada per zones de l’interior.

PRÒXIMA SETMANA 🌦⛈️🌦⛈️⛈️🌦

Molt atents de nou de cara dimarts/dimecres perquè el despenjament d’una borrasca al sud peninsular podrà inestabilitzar l’oratge novament cap a les nostres terres, el patró atmosfèric que tenim a partir de hui farà que puga’m tindre inestabilitat de llarga durada amb tempestes i a més unes temperatures més baixes per a l’època amb valors molt propers als 20 °C.

En resum moviment meteorològic del bo que farà que estem entretinguts els pròxims dies amb les tempestes i que caldrà fer seguiment, sabeu que a Meteopoble estarem ben pendents de les novetats meteorològiques així com el seguiment d’aquestes tempestes. Va de boooooo. Seguimeeeeeeent 🔝💥📢🔴☔️⛈️🌦🧊🌧💥📢🔝🔴☔️⛈️🌦

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando