meteoxarxa avamet

SOBRE MI

SUBSCRIU-TE

METEOPOBLE NANDO

Per Nando

11/05/2023

Actualitzaci贸 Dana!!!Molta atenci贸 dem脿 a les tempestes molt intenses i amb probabilitat de pedra馃挜馃摙馃敶鉀堬笍鈽旓笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dijous 11 de maig i comencem mirant al sat猫l路lit i聽de moment聽no es veu cap signe d’inestabilitat encara que ja tingem alguns n煤vols que poden deixar alguna gota i durant les pr貌ximes hores comen莽ar脿 a embolicar-se. Podrem tindre els聽primers聽ruixats i tronades m茅s probables per la聽meitat聽sud del territori Valenci脿 i a les prov铆ncies de Barcelona i Girona, encara que ac铆 al territori Valenci脿 seran molt locals a Catalunya podran ser m茅s generals i m茅s intensos amb probabilitat de pedra.

PERQU脠 PARLEM DE DANA I AL FINAL NO 脡S CAP TEMPORAL?

IMATGE DANA PER A DEM脌

IMATGE DANA CATASTR脪FICA DEL 2019

Com veieu en les 2 situacions tant de hui com la del 2019 parlem de Dana o embossament d’aire fred, per貌 la dels pr貌xims dies no ser脿 cap temporal i la del 2019 va ser un temporal hist貌ric i catastr貌fic.聽Per qu猫? La diferencia聽茅s聽clara, la d’aquesta聽vegada se situar脿 entre el nord i centre peninsular, mentre que la del 2019 es va col路locar a un lloc idoni que va ser al nord d’脌frica聽(聽sobre Alg猫ria m茅s o menys聽)聽que junt amb l’anticicl贸 bombejava vent humit i c脿lid davant un Mediterrani calent i aix貌 propiciava la formaci贸 de trens convectius que deixaven precipitacions torrencials durant hores i hores. Ara la situaci贸 茅s diferent, l’embossament聽est脿聽mes al nord i el vent de llevant encara que podr脿 estar present al sud del territori, no bufar脿 amb persist猫ncia i ser脿 molt d猫bil i per tant聽no tindrem massa humitat,聽s铆聽que聽茅s聽veritat que el Mar Mediterrani ja el tenim sobre uns聽20鈥癈, per貌 en cap moment parlarem d’un temporal, perqu猫 com he dit abans no tindrem els 3 elements principals en funcionament que s贸n Dana+vent humit i persistent de gran recorregut mar铆tim+un mar Mediterrani c脿lid. En resum, parlem de Dana i de tempestes que seran molt intenses, per貌 no d’un temporal.

AVISOS AEMET

AVISOS HUI

AVISOS DEM脌

Com veieu comencen els avisos d’Aemet聽i que aniran variant durant les pr貌ximes hores on segurament ampliaran a m茅s llocs聽aquest聽av铆s groc i ja聽veurem聽si cau algun taronja. Av铆s groc a les zones que veieu tant hui com dem脿 per tempestes que podran ser intenses i podr脿聽apar茅ixer聽el gran铆s i les r脿fegues fortes de vent.

MODEL AROME I MAPES DE SIMBOLS PER A DEM脌 I DISSABTE 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

MODEL AROME

MAPA SIMBOLS DEM脌

Atenci贸 dem脿 perqu猫 ser脿 un dia de ruixats i tempestes que podran formar-se a qualsevol indret del nostre territori, Catalunya i incl煤s l’illa de Mallorca. Aquestes tempestes podran ser fortes i podran vindre amb pedra. Molta atenci贸 de cara migdia o vesprada a les comarques del sud de Val猫ncia i nord d’Alacant perqu猫 aquestes tempestes guanyaran for莽a i incl煤s podran ser molt fortes i sense descartar la pedra, situaci贸 de tronades que s’allargar脿 tota la nit de divendres a les comarques de Val猫ncia i Alacant.

NOVETATS DISSABTE 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Amb els 煤ltims models en聽m脿聽sembla que dissabte ser脿 un dia prou m茅s rebolicat del que en principi聽esper脿vem聽i de nou els ruixats i les tempestes podran fer acte de pres猫ncia durant tota la jornada a la Fa莽ana Mediterr脿nia, molta atenci贸 perqu猫 de nou podran ser intensos. Diumenge i amb els mapes actuals sembla que la situaci贸 聽millorar脿聽per貌 sense descartar聽algun聽ruixat o tempesta de vesprada per zones de l’interior.

PR脪XIMA SETMANA 馃對鉀堬笍馃對鉀堬笍鉀堬笍馃對

Molt atents de nou de cara dimarts/dimecres perqu猫 el despenjament d’una borrasca al sud peninsular podr脿 inestabilitzar l’oratge novament cap a les nostres terres, el patr贸 atmosf猫ric que tenim a partir de hui far脿 que puga’m tindre inestabilitat de llarga durada amb tempestes i a m茅s unes temperatures m茅s baixes per a l’猫poca amb valors molt propers als 20鈥癈.

En resum moviment meteorol貌gic del bo que far脿 que estem entretinguts els pr貌xims dies amb les tempestes i que caldr脿 fer seguiment, sabeu que a Meteopoble estarem ben pendents de les novetats meteorol貌giques aix铆 com el seguiment d’aquestes tempestes. Va de boooooo. Seguimeeeeeeent 馃敐馃挜馃摙馃敶鈽旓笍鉀堬笍馃對馃馃導馃挜馃摙馃敐馃敶鈽旓笍鉀堬笍馃對

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

Divendres 22 | setembre | 2023
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando