Per Nando

10/05/2023

Atenci贸,Dana!!!!馃摙Confirmem tempestes fortes o molt fortes per a divendres.馃挜馃敶鈽旓笍鉀堬笍鉀堬笍馃敐馃鈽旓笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimecres 10 de maig del 2023, ahir va fer molta calor com veurem a continuaci贸, per貌 aix貌 s’ha acabat per una temporada perqu猫 a partir de dem脿 entrem en una situaci贸 de m茅s frescor i inestabilitat que sembla que amb el nou patr贸 atmosf猫ric que tindrem ser脿 de llarga durada. De moment veiem com tots els dies el sat猫l路lit i observem el pas de les tronades d’ahir de vesprada que sobretot afectaven la meitat nord de Catalunya i alguns punts de l’interior nord de Castell贸 on deixaven pr脿cticament precipitacions inapreciables al nostre territori.

M脌XIMES AHIR

Font Avamet

M脿ximes molt altes donades ahir al nostre territori i que incl煤s deixaven valors de m茅s de 35鈥癈 a poblacions com Ontinyent o El Genov茅s, per貌 tamb茅 valors com podeu veure a la taula elaborada per Avamet que s’acostaven als 35鈥癈 en poblacions com La Pobla Llarga, Alzira, Requena, 脡nguera, Moixent o Vallada. Hui baixen i els valors quedaran prop dels 25鈥癈, per貌 atenci贸 que la tend猫ncia 茅s a continuar baixant i entre dem脿 i dissabte els valors m脿xims incl煤s podran baixar dels 20鈥癈 en poblacions que ahir van donar aquests 35鈥癈 de m脿xima.

VENT FORT AL NORD DEL TERRITORI VALENCI脌

Font Avamet

Av铆s groc per vent fort de mestral a la comarca dels Ports i que deixa registres d’entre 70/80 km/h a poblacions com la Serra d’en Galceran, Xodos, La Serratella, Rossell, Ares del Maestrat, Cat铆 o Vilar de Canes. Aquest vent tendir脿 amainar durant la jornada, per貌 continuar脿 bufant moderat fins al pr貌xim divendres que comen莽ar脿 amainar.

ATENTS CANVI D’ORATGE MOLT IMPORTANT A PARTIR DE DEM脌 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

MAPA SITUACI脫 SIN脪PTICA PR脪XIMS DIES

MOVIMENT DANA PR脪XIMS DIES

En els seg眉ents mapes contemplem el canvi d’oratge que patirem els pr貌xims dies amb el despenjament d’un embossament d’aire fred que vindr脿 a situar-se al damunt de la pen铆nsula propiciant que la inestabilitat vaja a m茅s durant les pr貌ximes jornades. De moment no far茅 mapes de s铆mbols fins dem脿 que amb els models mesoescalars veurem en exactitud on es produiran aquestes tempestes m茅s fortes el pr貌xim divendres, encara que tot va encaminat que ser脿 el sud de Val猫ncia I nord d’Alacant. B茅 entre hui i dem脿 de nou es podran produir tempestes a la part nord de Catalunya i les Illes Balears com tamb茅 a l’interior nord del territori Valenci脿, no ser脿 fins dem脿 a la nit quan la inestabilitat vaja a m茅s I les pluges i tempestes comencen a fer-se generals.

MAPA DE PRECIPITACIONS PR脪XIMS DIES鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

La previsi贸 a partir de dem脿 a la nit 茅s de precipitacions que comen莽aran a guanyar terreny i que podran afectar qualsevol punt del territori, eixes precipitacions es faran intenses durant el mat铆 i vesprada de divendres i podran afectar qualsevol punt del territori Valenci脿, Catalunya i les Illes Balears. Atenci贸 perqu猫 podran ser molt fortes en alguns punts i per aix貌 amb els models mesoescalars dem脿 tindrem una visualitzaci贸 m茅s clara d’on afectaran eixes tempestes m茅s intenses, encara que tot pareix indicar que ser脿 el sud de Val猫ncia,Alacant i Catalunya on eixes tronades podran ser especialment molt fortes. Dissabte comen莽ar脿 amainar l’episodi d’inestabilitat encara que de vesprada les tempestes de nou guanyaran protagonisme per l’interior. Sembla que diumenge i dilluns disfrutarem d’estabilitat atmosf猫rica i no plour脿 amb unes m脿ximes que es recuperaran en valors propers als 25鈥癈.

PR脪XIMA SETMANA 鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鈽旓笍鈽旓笍鈽旓笍鈽旓笍鈽旓笍鈽旓笍

SITUACI脫 SIN脪PTICA

ACUMULATS MODEL AMERIC脌 PR脪XIMS 12 DIES

I atenci贸!!! Perqu猫 les tend猫ncies dels models veuen m茅s moviment per a la pr貌xima setmana on l’anticicl贸 Atl脿ntic continuar脿 estirant-se cap a les Illes Brit脿niques i afavorint que continuen despenjant-se embossaments d’aire fred cap a la pen铆nsula. Per aix貌 les tend猫ncies veuen de nou un empitjorament de l’oratge de cara a dimecres pr貌xim on podran tornar les tempestes intenses al territori Valenci脿. Per貌 ara cal seguir actualitzant els models m茅s locals per al pr貌xim divendres on seguirem eixes tempestes que afectaran a tota la Fa莽ana Mediterr脿nia per vore fins a quina intensitat apleguen a mostrar els models com l’Arome o l’Harmonie i que trobe que durant aquesta vesprada comen莽aran a insinuar eixes tempestes intenses de caradespus-dem脿.

Actualitzem esta vesprada!!!  Seguimeeeeeeent.鈽旓笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃挜馃摙馃敶馃敐

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando