Per Nando

9/05/2023

!!!Actualització Dana!!! El divendres podem tindre tempestes fortes o molt fortes i generals🔴🔝📢⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimarts 9 de maig i sembla que per fi ens plourà el pròxim divendres de manera prou general, si la situació no canvia massa, les tempestes serien les autèntiques protagonistes el proper divendres a la Façana Mediterrània. Però de moment ens fixem en el satèl·lit on ara mateixa trobem l’aspecte del cel lliure de núvols o com a molt algun núvol alt que no porta cap precipitació ni al territori Valencià, Catalunya o les Illes Balears.

HUI TEMPESTES LOCALITZADES⛈️⛈️⛈️⛈️

Atenció hui a l’interior de la província de Castelló on les tempestes podran fer acte de presència durant la vesprada i inclús podran ser moderades, al nord del territori Català també afectaran i on podran ser inclús localment fortes en la província de Girona. Atenció al vent a comarques de l’interior de Castelló i Tarragona on aquesta nit podrà bufar fort de mestral i AEMET activa avís groc per aquesta situació.

MÀXIMES HUI I DEMÀ

MAXIMES HUI AROME

MÀXIMES DEMÀ

Atenció hui perquè farà molta calor sobretot a les comarques de la Diània i interior de la província de València on podrem aplegar fins als 35 °C, això junt amb el vent de ponent farà que tinga’m un dia crític per als incendis forestals, precaució i per favor no hi ha que encendre foc en zones properes a la muntanya. Demà les temperatures baixen i les màximes més altes estaran al voltant dels 25 °C. Encara tindrem una lleugera inestabilitat que pot fer créixer tempestes el dia de demà per la zona de Catalunya.

ATENCIÓ!!! DIVENDRES DE TEMPESTES FORTES O MOLT FORTES I GENERALS ( DANA)

SITUACIÓ SINÒPTICA DIVENDRES

MAPA A UNS 5000 METRES D’ALTURA

Va confirmant-se que el proper divendres podrà ser el dia més inestable de la setmana i si podeu observar el mapa sinòptic com el mapa que he ficat en altura, es despenjarà una Dana que vindrà a situar-se entre el mar Mediterrani i el nostre territori, això farà que la inestabilitat vaja a més i puga’m tindre tempestes generals durant tota la jornada que podran ser fortes i sense descartar que puguen ser molt fortes en punts del sud del territori Valencià. El vent eixe dia bufarà variable, però sense descartar que puga entrar una mica d’humitat a les comarques litorals del sud de València i Alacant. Les temperatures baixen de manera destacable i inclús farà fred amb màximes que es quedaran al voltant dels 20°C o inclús més baixes.

ACUMULATS PRECIPITACIONS PRÒXIMS DIES

Fixeu-vos el mapa d’acumulats dels pròxims dies fins dissabte segons l’última eixida del model Americà i per tant caldrà seguir eixes precipitacions el proper divendres perquè podran ser especialment intenses o molt intenses i anar acompanyades de tempesta. Situació molt agraïda perquè podrà ploure a tot el territori, part de Catalunya i les Illes Balears que ja era hora!!! Dissabte encara tindríem inestabilitat, però poc la Gota Freda anirà allunyant-se Cap al Mediterrani Oriental.

ANOMALIES TEMPERATURES PRÒXIMS DIES I TENDÈNCIES

Els models són molt optimistes en les seues tendències i la baixada de termòmetres sobretot a partir de dijous/divendres farà que quedem en anomalies negatives, això vol dir que farà més fred del normal per a l’època I que inclús podrà allargar-se durant la pròxima setmana.

I les tendències a llarg termini veuen moviment meteorològic també per a la pròxima setmana. L’anticicló Atlàntic té ganes de joc i podrà fer que de nou l’aire fred puga despenjar-se cap a la península afavorint que les tempestes de nou puguen afectar molt punts peninsulars durant la propera setmana inclús en el nostre territori. Però ara cal fer seguiment de les tempestes per al pròxim divendres perquè sembla que per fi veurem ploure a gran part del territori Valencià I sembla que podran ser especialment intenses. Atenció i Seguimeeeeeeent 🔴🔝📢⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando