Per Nando

8/05/2023

Actualització vesprada!!! Molt pendents de la Dana Mediterrània 🔴📢🔝☔️☔️⛈️⛈️⛈️⛈️🌧🌧🧊

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Benvinguts de nou, molt pendents de les eixides dels diferents models meteorològics a partir de hui per anar veient com es desenvolupa l’episodi de tempestes que sembla que patirem a partir de dijous, però sobretot divendres i ja veurem si s’allarga per al dissabte també. Ara veurem les últimes eixides dels models d’aquest matí i intentarem explicar que pot passar en les seues eixides corresponents.

SITUACIÓ SINÒPTICA EUROPEU

PRECIPITACIONS ACUMULADES PRÒXIMS DIES EUROPEU

SITUACIÓ SINÒPTICA GFS ( MODEL AMERICÀ)

PRECIPITACIONS ACUMULADES PRÒXIMS DIES MODEL AMERICÀ

SITUACIÓ SINÒPTICA UKMO

SITUACIÓ SINÒPTICA GEM ( MODEL CANADENC )

PRECIPITACIÓ ACUMUALDA GEM

Com veieu tots els models coincideixen en el fet que entre dijous/divendres un embossament vindrà a posicionar-se entre la península Ibèrica i Itàlia i això afavorirà l’increment de la inestabilitat cap a les nostres terres, si ens fixem en els mapes de precipitació a banda del nord peninsular on allà pot caure molta pluja, la Façana Mediterrània també es vira afectada i sobretot en els mapes actuals el divendres entrant pot ser un dia de tempestes molt fortes que podran deixar molta aigua en poc de temps, aquestes tempestes seran prou generals afectant molts punts del territori Valencià, Català i les Illes Balears.

No es veu que entre una situació clara de llevant amb els models actuals, perquè si entrara finalment el llevant les precipitacions encara podrien ser més intenses i persistents, però de moment com dic aquesta situació no es veu a hores d’ara i des de Meteopoble la descartem pel moment, però de totes maneres si acaba confirmant-se aquest episodi podríem parlar de precipitacions molt importants en alguns sectors del Mediterrani occidental, és a dir, a casa nostra. De totes formes és una situació que caldrà seguir minut a minut i vore on acaba ubicant-se aquesta depressió en altura que ens fara estar ben entretinguts………………………………………………………….. IMPORTANT: una Dana no significa pluges torrencials o catastròfiques, cal seguir els models dia a dia perquè dana no es sinònim de malesa. SEGUIMEEEEEEEENT I FINS DEMÀ ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando