Per Nando

8/05/2023

馃敶Ultima hora!!! Els models actualitzen amb una possible Dana Mediterr脿nia 馃摙馃摙馃敶馃敶鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, M茅s vistes, Meteo

Destacats

SAT脠L路LIT

RADAR METEOROLOGIC

Bon dia!!! Dilluns 8 de maig i hui comencem previsions molt pendents del que puga passar a partir de dijous/divendres d’esta聽setmana, 茅s a dir d’ac铆 4 dies. Ahir en les 煤ltimes eixides els models comen莽aven a variar la ubicaci贸 d’una Dana que la situaven en It脿lia, com he dit ahir tots els models en les seues actualitzacions comen莽aven a ubicar-la entre la pen铆nsula I les Balears com veurem ara despr茅s. Mentrestant com tots els dies veiem sat猫l路lit i radar I observem les tempestes que afectaven ahir a Catalunya i l’interior del nostre territori, on incl煤s deixaven聽granis聽a poblacions com Ibi i Castalla. Ara mateixa tenim el cel ras i aix铆 continuar脿 durant els pr貌xims 3/4 dies.

脷LTIMES PRECIPITACIONS鉀堬笍鉀堬笍馃馃馃

Font Avamet

Precipitacions poc importants al territori Valenci脿 que deixaven ahir les tempestes, on en algunes poblacions com Ibi o Castalla ho feien tamb茅 en forma de pedra. Destaquem els 10 mm de Villena, Caudiel o Atzeneta del Maestrat, vora 8 mm a Xodos o Salines, els 7 mm de Castalla o vora 6 mm a聽Cort猫s聽d’Aren贸s. Atenci贸 als registres de Catalunya perqu猫 all脿 les tempestes聽s铆聽que聽varen聽pegar amb m茅s for莽a i聽varen聽deixar registres m茅s importants com els 70 mm d’Ulldeter, 33 mm a Bisbal d’Empord脿, 28 mm a N煤ria o els 25 mm de Sort.

I ARA QUE?

A partir de hui I fins dimecres/dijous manar脿 l’anticicl贸, on entre hui i dem脿 tornarem a valors m脿xims que s’acostaran o superaran els聽30鈥癈,聽茅s聽a dir passarem de la fresca d’ahir a temperatures d’estiu, aix铆 que cal traure la m脿nega curta de nou perqu猫 passarem calor durant 2 o 3 dies.

ATENCI脫!!!!馃敶馃敶 SEGUIMENT DANA

MODEL AMERIC脌

MODEL EUROPEU

Ahir de vesprada els models ens deixaven una mica descol路locats quan de sobte tots coincidien en moure聽la ubicaci贸聽de la聽Dana i deixar-la damunt la聽pen铆nsula聽o aprop de les聽Balears聽i la Fa莽ana Mediterr脿nia peninsular, quan en principi aquest embossament d’aire fred anava a situar-se prop d’It脿lia. Com veieu la situaci贸 sin貌ptica dels dos grans models聽茅s聽d’una situaci贸 que es pot tornar for莽a inestable cap al Mediterrani de cara el pr貌xim dijous.

PRECIPITACIONS MODELS PROXIMS 7 DIES鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

MODEL EUROPEU

MODEL AMERIC脌

Aquesta 茅s la precipitaci贸 esperada per als聽pr貌xims 7 dies聽dels 2 models meteorol貌gics m茅s importants i davant la nova configuraci贸 que ens estan mostrant amb la ubicaci贸 de la depressi贸 durant el pr貌xim dijous/divendres. Atenci贸 perqu猫 amb聽aquesta聽nova situaci贸 les tempestes podran ser fortes o molt fortes i generals a partir de dijous i sobretot divendres pr貌xim.

MAPA EN ALTURA DIVENDRES

En resum i amb聽este聽煤ltim mapa ens quedem. Si van confirmant-se les 煤ltimes eixides dels models,com veieu de cara el pr貌xim divendres聽podr铆em聽tindre un embossament al damunt de fins a -20鈥癈聽a uns 5000 metres d’altitud,聽des de聽Meteopoble聽no tenim m茅s opci贸 que tornar a fer聽dues聽publicacions di脿ries perqu猫 les noves actualitzacions dels models ho requereixen. Podem estar davant un episodi de pluges importants i generals cosa que no veiem聽des de聽fa 3 mesos i que la veritat no m’esperava ara al mes de maig. Recordeu que no聽茅s聽una situaci贸 confirmada i caldr脿 seguir-ho dia a dia, per貌 trobe que en unes 48 hores si els models continuen en la mateixa l铆nia podrien afirmar que estem davant un episodi聽rellevant聽de precipitacions. IMPORTANT: una Dana no significa pluges torrencials o catastr貌fiques, cal seguir els models dia a dia perqu猫 dana no es sin貌nim de malesa. SEGUIMEEEEEEEENT鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導馃導

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando