Per Nando

20/02/2023

ÚLTIMA HORA!!! Vigilem un possible episodi de pluges i nevades pròxim divendres 🌧🌧🌧❄️❄️❄️

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Comencem una altra setmana del mes de febrer i ho fem amb els ulls ben oberts i observant que passarà a partir de dijous/divendres i el cap de setmana. De moment mirem satèl·lit i observem el nostre territori lliure de núvols, però tenim un xicotet risc que entre hui i demà poguera caure alguna gota per zones de més a l’interior, coses molt poc insignificants i anecdòtiques

CANVIS IMPORTANTS A PARTIR DE DIJOUS

Molt pendents a partir de dijous quan de nou començarà ascendir l’anticicló fins a buscar terreny Britànic i coincidirà amb el despenjament d’un embossament d’aire fred cap a la península que els últims models el situen cap al sud. A més sembla que segons les últimes actualitzacions també tindrem la formació d’una borrasca que creuria pel sud de cara al Mediterrani I complicant de valent la situació meteorològica a tota la Façana Mediterrània.

MAPA FRED EN ALTURA A 850 HPA

També ens hem de fixar que passarem d’una situació més càlida que estem patint ara mateix fins a una situació més freda a uns 1500 metres d’altura i per tant la neu tornarà a fer acte de presència al nostre territori a partir del divendres/dissabte.

PREVISIÓ PLUGES I NEVADES PRÒXIMS DIES

Com veieu als mapes de neu i precipitacions pràcticament el despenjament de l’embossament d’aire fred portarà pluja i neu a quasi tota la península Ibèrica. Allà per un passe el nucli fred de l’embossament de fins a -30 °C a uns 5500 metres d’altura podrà portar la neu a cotes baixes. Al nostre territori sembla en les últimes actualitzacions que no tindrem la part més freda al damunt i per tant les nevades es donaran de nou en cotes mitjanes-altes.

Aleshores a partir de dimecres la inestabilitat anirà a més i començarà a ploure cap a Catalunya i algunes zones del nostre territori, de moment no serien pluges generals. Atenció cap al divendres que serà quan tinga’m la formació de la Borrasca i que sembla que creuarà pel sud peninsular i l’oratge encara podrà empitjorar més amb pluges i nevades més dignes de menció. Les nevades es donaran en cotes altes, però allà on ho facen podran ser significatives.

TENDÈNCIES ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Les tendències dels models ens continuen mostrant que febrer pot acabar fred i ja vorem si en inestabilitat cap a les nostres latituds, aquest Anticicló Britànic sembla que voldrà continuar ubicat en aquella zona la pròxima setmana aportant aire fred a casa nostra I vorem si de nou algun episodi més d’inestabilitat a les nostres terres durant la propera setmana.

Ara cal seguir l’episodi de pluges i neu que començarà entre dimecres/dijous I que agafara força al territori Valencià de cara el cap de setmana i deixant una nova situació que deixarà precipitacions que podran ser moderades o intenses i nevades a les zones muntanyoses. Anem actualitzant dia a dia, per tant molt atents a les noves previsions, perquè segons on es posicione finalment la Borrasca i el nucli fred, açò encara variarà les pluges i les cotes de neu. Seguimeeeeeeent

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando