Per Nando

5/02/2023

ÚLTIMA HORA!!! A 24 hores d’un temporal de llevant molt potent 🌧⛈️🌧🌨🌨🌨🌨🌨🌧⛈️🌧⛈️🌧

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Anem confirmant el temporal que començarà afectar-nos a partir de demà i vos  jure que no és gens fàcil fer una previsió per a què esteu tots contents, però en la mesura que puga ho faré i intentaré explicar-ho perquè ho entengueu.

DEMÀ COMENÇA EL TEMPORAL 🌧⛈️🌨❄️❄️

MAPA ISOBARIC DILLUNS/DIMARTS

Entre demà i el dimarts un potent Anticicló centrat en Alemanya i una borrasca que es situarà baix de les Illes Balears I el nord d’Àfrica, començaran a canalitzar vent humit al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears deixant pluges i nevades abundants com ara després ho veurem.

MAPA ISOBARIC DIMECRES

Fixeu-vos el dimecres que tindrem un potent Anticicló de fins a 1050 hectopascals centrat sobre Rússia i fixeu-vos també d’on arrancarà eixe vent de llevant, un vent de llarg recorregut marítim i que l’anticicló rus canalitzara cap a la Façana Mediterrània des de la mateixa Grècia, això junt l’aire fred en altura ens garantira la pluja al territori Valencià el dimecres també.

ACUMULATS PLUJA I NEU PRÒXIMS DIES🌧🌧🌧❄️❄️❄️❄️

Vos mostrem els acumulats de neu i pluja per als pròxims dies dels models i els acumulats de neu a la Catalunya central I Pirenaica i cap a l’interior de Castelló, , comarques com Els Ports, Alt Maestrat o L’Alcalatén també rebran una bona nevada els pròxims dies. A les comarques del sud de València I nord d’Alacant també nevarà entre demà i el dimarts, però pujant molt la cota de cara a dimecres. També cal fixar-se en les precipitacions perquè aquest temporal regarà tot el territori Valencià, les Illes Balears I també Catalunya, però les precipitacions més intenses cal esperarles al nostre territori. Situació que seguirem de ben aprop sobretot a les comarques més centrals on les pluges deixaran grans acumulats que inclús no descarte registres superiors als 200 mm.

AIRE FRED EN ALTURA

A partir de demà les isotermes negatives afectaran a tota la part més oriental de la península i també serà un factor determinant per a calcular la cota de neu tant al territori Valencià com a Catalunya, sembla que la neu cap a les Illes Balears no apareixerà aquesta vegada o si ho fa serà molt tímidament a les serres més altes. Doncs bé, dilluns i dimarts les isotermes negatives afectaran a tota la façana Mediterrània deixant les cotes relativament baixes en alguns sectors, però si us fixeu de cara a dimecres eixes isotermes aniran desplaçant-se cap a l’interior peninsular a causa del vent de llevant, inclús deixant isotermes positives a uns 1500 metres d’altura de cara a dimecres al sud del territori Valencià on la cota de neu pujarà de manera significativa.

MAPES DE SÍMBOLS

DEMÀ I DIMARTS

Demà mati tranquil, però a mesura que avance la jornada anirà complicant-se l’oratge al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears amb pluges que podran ser moderades o inclús fortes. La cota de neu començarà alta, però baixarà de cara la nit de dilluns i dimarts i per tant segons les meues previsions trobe que podrà nevar sobre 500 metres entre Catalunya i l’interior de Castelló i entre els 700/900 metres a les comarques de València i Alacant. Atenció també al vent i la mala mar, un vent de gregal que podrà bufar amb ràfegues de fins a 70/km i tindrem ones de fins a 3 metres. Dimarts pel matí podrem tindre una treva de pluja, però de nou tornarà a agafar-se de cara la vesprada-nit.

MAPA DE SIMBOLS DIMECRES

Dimecres serà un dia també força complicat amb pluges intenses que afectaran sobretot les comarques centrals del territori Valencià, on el vent de llevant sembla que incidirà de manera més intensa. Per tant caldrà estar atents a les previsions per vore on encaminen eixes pluges els models mesoescalars. La cota de neu pujarà entre 900/ 1200 metres a tot el territori Valencià. A les Illes Balears també plourà amb força mentre que a Catalunya sembla que aquest dia tindrem l’oratge menys rebolicat. Dijous continuarà plovent inclús de nou podrà entrar més aire fred que podria fer baixar la cota de nou, però això anirem informant

Com veieu situació complicada per a fer previsions davant el fort temporal que esperem   en apenes 24 hores a tota la Façana Mediterrània i que a Meteopoble estarem ben pendents de la neu i pluja que acabe caient a totes les nostres comarques. Sabeu que podeu seguir-me a totes les xarxes socials com Facebook, Instagram, Twitter i Telegram on informarem igual que ací al web amb imatges i vídeos i l’última hora d’aquest temporal hivernal.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando