Per Nando

4/02/2023

ÚLTIMA HORA!!! ENS VE UN TEMPORAL EN MAJÚSCULES ⛈️❄️⛈️❄️⛈️❄️⛈️❄️⛈️❄️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Pensant en el temporal que ens ve i que ens deixarà bona cosa de pluja i neu aquesta vegada de forma general a tota la façana Mediterrània des de el dilluns de vesprada fins dijous més o menys.

SITUACIÓ SINÒPTICA

La culpa d’aquest canvi d’oratge la tindrà l’anticicló que es centrarà sobre les Illes Britàniques i que junt amb la formació d’una borrasca pel nord d’Àfrica canalitzaran vent de gregal de llarg recorregut marítim i que produirà pluges, vent i nevades desde Catalunya fins al territori Valencià i les Illes Balears a partir del dilluns.

AIRE FRED A 850HPA I 500HPA

Mirant les últimes actualitzacions dels models aquesta entrada serà menys freda que la de la setmana passada i a uns 1000 metres d’altura tindrem una isoterma de -3 °C al territori Valencià i que pot aplegar fins a -5 °C a la part més nord-est de Catalunya, província de Girona. A uns 5500 metres ens aplega entre una -25 i una -28 °C quan la setmana passada vàrem tindre fins a uns -32 °C, per això després parlàrem de cotes.

PREVISIÓ PLUJA I NEU🌧⛈️🌨🌧⛈️🌨🌧⛈️🌨

Aquests mapes encara són de manera orientativa, però ens indiquen que serà tota la façana Mediterrània on les precipitacions i les nevades seran més importants la pròxima setmana des del dilluns fins al pròxim dijous mínim. Atenció als acumulats de neu a les zones de muntanya del sud de València i nord d’Alacant i sobretot per l’interior de Castelló.

MAPES DE SIMBOLS DILLUNS VESPRADA/DIMARTS

A partir de dilluns de vesprada començarà a complicar-se la situació meteorològica i començarà des de Catalunya I acabarà afectant el nostre territori i les Illes Balears. Esperem pluges que seran més significatives a les comarques centrals del territori Valencià, el vent bufarà fort o molt fort de gregal amb ràfegues que podran superar els 70/km a les zones més litorals. A més la neu anirà baixant dilluns de vesprada-nit I amb els mapes actuals esperem una cota de 300/500 a Catalunya 700 metres a la província de Castelló I entre 800/1000 a la província de València i Alacant. Els acumulats de neu a les serres més altes com l’Aitana poden ser molt importants així com per l’interior de la província de Castelló a comarques com Els Ports, L’Alt Maestrat o L’Alcalatén.

Important: Aquesta situació encara no està del tot definida i s’haurà d’anar ajustant a partir de demà amb els models mesoescalars, aquests models tenen una resolució a més xicoteta escala i per tant ens fan ser més precisos en la ubicació de la precipitació, quantitat i intensitat. Però almenys tenim els pròxims dies un bon temporal que feia temps no patíem de forma tan generalitzada.

SEGUIMEEEEEEEENT

SORTEIG D’UN CAP DE SETMANA D’HOTEL 2 PERSONES AL COLABORAR AMB EL CALENDARI SOLIDARI.💙💙🐕🐕🐕🐕👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando