Per Nando

19/01/2023

ACTUALITZACIÓ!!! Pendents del canvi de patró que podria portar neu al Mediterrani ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Després de mesos on les temperatures primaverals han estat notícia a tot el territori peninsular i les Illes Balears, sembla que ara ha vingut l’hivern i per fi té gana de quedar-se.

SATÈL·LIT I RADAR

Continuem amb una situació de mestral que deixa poca nuvolositat al nostre territori mentre que al nord peninsular continua nevant, ara mateixa I mirant el radar les nevades són copioses a la comunitat d’Aragó, Navarra o el País Basc. Nosaltres continuarem sense massa inestabilitat encara que de manera molt anecdòtica podria caure algun floc de neu a les serres de l’extrem nord de Castelló.

ABRIGUEU-VOS QUE FA FRED

TEMPERATURES MÍNIMES MÉS BAIXES

TEMPERATURES MÍNIMES MÉS ALTES

Font Avamet

Si eixiu de casa abrigueu-vos que fa fred i amb el fort vent de mestral encara eixa sensació s’accentua. Quan són les 5 de la matinada trobem temperatures mínimes d’entre 2 I 3 graus negatius a poblacions com Castielfabib, Vistabella del Maestrat, Alpuente, La Pobla de Benifassà, Olocau del Rei, Villena, Banyeres de Mariola o Bocairent. Temperatures que també són fresquetes, però són les mínimes més altes que trobem al territori i oscil·len entre 8 i 9 graus com és el cas de Finestrat, Oriola, Crevillent, Xàbia, Torrevella, Benicàssim o Santa Pola.

AVISOS D’AEMET

Tant hui com demà tenim avisos al nord i est peninsular. Avisos per precipitacions a Galícia i Astúries mentre que al País Basc, Navarra ,Aragó i Pirineus Catalans els tenim per nevades on la cota se situarà entre 500-800 metres, la tendència també a eixa cota de neu es anar pujant i a la vegada anar minvant totes les nevades i precipitacions a partir de demà a mesura que la inestabilitat vaja desplaçant-se cap a Itàlia. Al nostre territori continuem amb avís per vent, un vent de Mestral fresc que continuarà bufant fort al sud de Tarragona I la comarca dels Ports I més moderat per l’interior de València I tota la província d’Alacant. Aquest vent també té tendència a perdre força I minvar completament a partir de demà.

ATENTS A LES GELADES EL CAP DE SETMANA

Amb oratge Anticiclònic i vent en calma tindrem un cap de setmana prou horrible per als llauradors i sembla que les gelades seran protagonistes al nostre territori. Atenció a la nit de dissabte i la nit de diumenge perquè les gelades podran quedar-se molt a prop del litoral.

MOLT PENDENTS DE LES TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

La pròxima setmana serà molt freda a tota la façana Mediterrània, l’aire fred que se situarà els pròxims dies sobre Itàlia anirà retornat pel Mediterrani I tornarà a afectar a la península pel seu flanc est. Això junt amb un potent Anticicló que sembla que es confirma que acabe situant-se sobre les Illes Britàniques em fa pensar que tard i prompte al llarg de la pròxima setmana podríem tindre un episodi de pluges i neu cap a les nostres terres. Atenció!!! al proper dimarts que amb el gir de vents a gregal i més la inestabilitat en altura podriem tindre neu a cotes molt baixes per tant confiem  perquè puga’m vore aquest blanc meteor que tant costa vore per les nostres latituds. Però alguns models insisteixen en ficar inestabilitat de cara a dimarts. Seguimeeeeeeent ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Anem informant.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando