Per Nando

18/01/2023

FA FRED!!! Els models veuen possibles tendències de neu al Mediterrani ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!!! Nevant a la població de Banyeres en aquest moment i també ho fa a bona part del nord del territori peninsular I es que l’entrada d’aire fred ha entrat amb gana i ahir deixava les primeres neus al nostres terres, però coses molt anecdòtiques com estava previst.

SATÈL·LIT

Com veieu al radar neva en bona part de la serralada Cantàbrica, Pirineus, en alguns punts de Castella la Manxa i punts muntanyosos d’Andalusia Oriental com serra Nevada i en aquest moments també caien volves per el transformador d’Enguera i a la població de Banyeres en una línia d’inestabilitat que es quasi inapreciable i passarà de seguida.

RÀFEGUES DE VENT ÚLTIMES HORES 🌬🌬🌬

Font Avamet

Menut dia de vent el que es va donar ahir al nostre territori, un vent huracanat que deixava registres entre 140-150 km/h en alguns indrets, aquesta nit s’ha moderat un poc, però encara continua bufant amb una mica de gana i tenim valors entre 90-100 km/h a Xodos o la Font de la Figuera.

AVISOS D’AEMET

Continuem amb avisos per vent al nostre territori I per neu a tota la meitat nord peninsular i Andalusia Oriental. La cota de neu al nord es troba molt baixeta inclús per davall dels 300 metres mentre que Andalusia podrà nevar per damunt dels 800 metres. Ací com he dit el vent encara pegara fort sobretot a l’interior de la província de Castelló I per això Aemet manté l’avís taronja per esta zona i l’avís groc a l’interior de Castelló I València I tota la província d’Alacant.

PREVISIÓ HUI I PRÒXIMS DIES

MAPA AIRE FRED EN ALTURA.

PRECIPITACIONS

Fa fred i continuarà fent fred entre hui I demà a causa que tenim al damunt una massa d’aire freda que començarà a retirar-se de cara a dijous de vesprada. Per tant el divendres tornaran a remuntar les temperatures, però atents que no serà per molt de temps. A més el pròxim dissabte al matí ens podrà creuar una línia d’inestabilitat que podrà deixar alguns ruixats molt poc significants.

CAP AL DIUMENGE L’AIRE FRED TORNA A NOSALTRES

AIRE FRED EN ALTURA DE CARA EL CAP DE SETMANA

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMA SETMANA

L’aire fred ens abandona el divendres com vos he dit abans, però fixeu-vos en els 2 mapes que acabe de penjar. A partir de divendres l’aire fred tornarà a rebotar pel Mediterrani I ens tornarà a afectar. Tot així a causa d’un potent Anticicló que es reforçarà sobre les Illes Britàniques I que caldrà seguir de ben a prop de cara la setmana que ve perquè podrà aportar vent de procedència marítima i aire fred en altura i en la configuració que mostren els models ara mateix és una situació típica de nevades cap a les nostres terres. Però també dic que pel moment els models això encara no ho veuen massa clar al quedar tants dies i haurem d’esperar les pròximes eixides per vore si comencen a mostrar precipitacions amb eixa configuració i per tant començar a il·lusionar-se per vore si ens acaba portant sorpreses cap a les nostres latituds en forma de nevades importants.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando