Per Nando

17/01/2023

Menut vendaval!!!! Activen avís roig per nevades 🔴🔴🔴🔴🥶🥶🥶🥶❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Meteo

Destacats

Bon dia!!!! Heu pogut dormir pel vent? Bufff ràfegues molt intenses les que s’han produït i les que s’estan produint a estes hores com vorem a continuació, però hui cal estar pendents també de la massa d’aire fred que farà desplomar-se els termòmetres cap a últimes hores de la jornada.

SATÈL·LIT I RADAR ARA MATEIX

Molt de núvol al nord peninsular I precipitacions que aniran a més durant la jornada, com veieu al radar també neva a hores d’ara en punts dels Pirineus d’Aragó i en alguns punts de la Serralada Cantàbrica.

RÀFEGUES DE VENT AHIR

Font Avamet

Importants ratxes de vent donades ahir a les diferents estacions d’Avamet i que ens deixen fins els 132 km/ h a Bunyol ( Alto Gordo) o Xodos ( Lloma de Bernat ) 130 km/ h a la Font de la Figuera o la Torre d’en Besora i una ràfega de vent a Alcoi de 127 km/h d’un seguidor que li diuen Sergio I que m’envia aquesta dada des d’Alcoi.

RÀFEGUES DE VENT ESTA NIT FINS A 150 KM/H

Font Avamet

Impressionants ratxes de vent produïdes aquesta nit i que deixen registres molt destacables de més de 150 km/h a Bunyol ( Alto Gordo) entre 130-140 km/h a Xodos, El Toro o la Font de la Figuera, però són moltes les poblacions que superen els 100 km/h com podeu observar en la taula de registres més importants de vent elaborada per Avamet

AVÍS ROIG PER NEU

Avis roig per nevades de fins a mig metre les pròximes hores als Pirineus Aragonesos I és que les immediates hores i demà, mirant els models actuals la nevada pel nord peninsular va a ser brutal en algunes zones de la serralada Cantàbrica I Pirineus més occidentals. No descartem que en el punt més fred d’aquest episodi puga inclús nevar a nivell del mar a la cornisa Cantàbrica entre esta nit I demà mati. Ací a casa nostra el principal element continuarà sent el vent de ponent amb ràfegues superiors als 80-100 km/h I per això Aemet ens activa l’avís taronja.

IMPORTANT ENTRADA D’AIRE FRED LES PRÒXIMES HORES

AIRE FRED A UNS 1000 METRES D’ALÇADA

ANOMALIA PRÒXIMS DIES A UNS 5500 METRES D’ALÇADA

A partir d’esta nit i demà començarà a entrar la llengua d’aire fred de fins a -34 °C a uns 5500 metres d’altura i isotermes de fins a -4 °C, però que just amb el màxim d’aire fred no tindrem precipitacions al nostre territori, torne a repetir que si s’haguera donat el cas d’inestabilitat al nostre territori molt possiblement voriem  nevar a cotes molt baixes o inclús a nivell del mar. No serà el cas, però esta nit tindrem algunes nevades febles com vorem a continuació.

POSSIBLES NEVADES VESPRADA/NIT MODEL AROME

A partir d’esta vesprada amb l’entrada d’aire fred començaran a entrar nuclis de precipitació per l’interior de València i Castelló. Atenció perquè la cota de neu just quan tinga’m precipitació podrà estar a uns 600 metres i per tant les serres de l’interior de València I Castelló podran quedar-se emblanquinades.

AIRE FRED HUI I DEMÀ

Demà I despus-demà seran dies molt freds al nostre territori amb vent de mestral gelat que continuarà bufant entre moderat a fort per l’interior. Mentres pel nord peninsular continuarà nevant, però això sí amb cotes que aniran pujant a partir de dijous.

EVOLUCIÓ DESPUS-DEMÀ

Despus- demà començarà a retirar-se l’aire fred molt a poc a poc de la península i encara que fins divendres podrem tindre ruixats que inclús podran afectar el nostre territori, la tendència és que l’anticicló guanye protagonisme encara que cap a l’est de la península i en concret cap a Catalunya I el nostre territori podria no ser tan estable perquè encara tindrem aire fred en alçada que podria fer créixer nuclis de precipitació. Cosa que confirmare en pròximes publicacions.

TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA ☁️🌧❄️🥶☁️🌧❄️🥶

Molt pendents de les tendències que ens mostren els models per a la pròxima setmana, perquè podríem parlar d’un canvi de patró atmosfèric amb vents més allevantats a causa de l’ascens Anticiclònic cap a latituds més altes i que per tant podrien portar pluges i inclús nevades cap a les nostres zones. Açò estem parlant de tendències que anirem confirmant els propers dies. Ara toca esperar la important baixada de termòmetres que es donarà durant les pròximes hores. Precaució amb el vent!!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando