Per Nando

16/01/2023

PRECAUCIÓ!!!! Comença el temporal de vent, fred i neu. Culpable borrasca Fien, i  Gerard? Seguimeeeeeeent ⛈️🥶🌧❄️

Meteo

Destacats

Bon dia!!! Comencen els canvis que portaran una setmana de molt de moviment al territori peninsular I en alguns llocs ho serà pel vent i en altres per la pluja i la neu, però el dimecres tots patirem el verdader fred de l’hivern.

SATÈL·LIT I RADAR ARA MATEIX

Mirant el satèl·lit ja veiem nuvolositat abundant al nord del territori peninsular I a més al darrere per la zona d’Irlanda ja es veu baixar eixa llengua d’aire fred que és la que afectarà els pròxims dies tota la península i farà desplomar-se els termòmetres. Si veiem el radar Meteorològic també apreciem com comença a nevar pels Pirineus Aragonesos I a ploure per tot el Cantàbric.

RÀFEGUES VENT ÚLTIMES HORES

Font Avamet

Comença a bufar el fort vent al nostre territori, però açò tan sols és el començament, perquè les pròximes hores i demà les fortes ràfegues de ponent seran les autèntiques protagonistes de l’oratge al territori Valencià. De moment registrem ràfegues de fins a 93 km/h a Xixona o els 77 km/h de Vilafranca entre altres.

AVISOS HUI I PREVISIÓ PENÍNSULA

Com veieu els avisos per a hui són per vent a quasi tot el territori peninsular inclòs el nostre territori,per pluges a tot l’extrem nord peninsular i amb nevades a les serralades del Cantàbric i els Pirineus.

El que esperem hui amb els avisos d’Aemet son precipitacions generalitzades i persistents a Galícia, àrea cantàbrica i Pirineu occidental i central. Nevades a les muntanyes del nord peninsular, importants al Pirineu central i occidental. Vent fort als nord i est de la Península, així com a les Balears.

ATENCIÓ AL TERRITORI VALENCIÀ AL VENT💨💨💨

I és que el vent bufarà molt fort a partir de hui i demà al nostre territori, hui estem en avís groc, però demà eleven a taronja aquest avís perquè les ràfegues podran superar els 110 km/h. Precaució amb aquest vent que bufarà fort o molt fort i generalitzat al nostre territori.

TENIM NOMENADA LA BORRASCA GERARD TAMBÉ

Ahir MeteoFrance va anomenar a la Borrasca Gerard i serà la sèptima Borrasca de gran impacte de la temporada 2022-2023, però aquesta borrasca a nosaltres no ens afectarà I sí que ho farà la Borrasca Fien sobretot el dia de demà amb nevades a cotes baixes i vents molt forts com vorem a continuació.

MAPA SINÒPTIC,AVISOS DEMÀ I PREVISIÓ PENÍNSULA

Demà la Borrasca Fien I i l’anticicló Atlàntic començaran a canalitzar de nou una entrada molt freda d’orige Polar amb vent de mestral i que vindrà acompanyada de fortes nevades que cada vegada cauran en cotes més baixes al nord peninsular. Ací al nostre territori continuarem amb ponent fort o molt fort i per tant continue demanat molta precaució sobretot amb façanes i objectes que es puguen despendre de la via pública.

AVISOS DEMÀ

Precipitacions generalitzades i persistents al Cantàbric, Galícia i entorn de la serralada Cantàbrica occidental. Nevades en àrees muntanyoses i proximitats de la meitat nord peninsular. Vents forts o molt forts generalitzats a la Península i Balears. La cota de neu al Cantàbric podrà baixar fins a nivell del mar entre dimarts a última hora i dimecres al matí. Els acumulats a partir de 400/600 metres poden ser molt importants. Al nostre territori el vent fort o molt fort de ponent podrà causar també problemes.

DIMECRES I DIJOUS MOLT DE FRED🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Dimecres i dijous tindrem al damunt tot l’aire fred i la veritat que seran dies d’autèntic hivern a tota la península. Continuarà nevant en zones del Cantàbric i Pirineus a cotes baixes i el vent girarà a mestral al nostre territori i al mateix temps amainara la seua intensitat, però encara bufara de manera moderada o forta. Podríem veure escapar-se alguna volveta de neu a cotes baixes durant el dimecres o dijous cap a les nostres terres, però com fa dies vaig dient no ens trobem en una situació favorable a casa nostra per a veure la neu.

A PARTIR DE DIJOUS I DIVENDRES COMENÇARA A RETIRAR-SE

A partir de dijous la massa més freda que ens afectarà entre dimarts i dimecres serà espentada per l’anticicló Atlàntic que comença a guanyar terreny dins de la península. Per tant aquest temporal començarà a remetre a tota la península i deixant una situació més estable i Anticiclònica durant el cap de setmana inclòs.

ATENTS TAMBÉ ESTA SETMANA A LES TENDÈNCIES QUE ANIREM INFORMANT DESDE METEOPOBLE.🌧❄️🌧❄️🌧❄️🌧❄️🌧❄️

Pareix que esta entrada freda serà l’ajuda d’un possible canvi de patró atmosfèric i que les tendències cap a la pròxima setmana intueixen la possibilitat de canvi de règim de vents més allevantats. Tot això gràcies a l’ascens de centres d’altes pressions cap a Centre-Europa I que podrien portar la inestabilitat cap a les nostres latituds. Tot açò són tendències que anirem esbrinant durant aquesta setmana i vorem si s’acaben confirmant.

Però ara toca seguir el temporal que les pròximes jornades farà parlar a molts punts del territori peninsular en forma de vent, neu o fred.

SEGUIMEEEEEEEENT⛈️🥶🌧❄️⛈️🥶🌧❄️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando