Per Nando

15/01/2023

Atenció al nom!!! BORRASCA FIEN,deixarà forts vents,molta neu i molt de fred ❄️❄️❄️🥶🥶🥶

Destacades, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Mirem satèl·lit i comença a guaitar el front que cobreix de núvols sobretot el nord peninsular i deixarà les primeres pluges també al nord i que de cara la vesprada podrà  deixar algun ruixat dèbil per l’interior de Castelló. Tot això vindrà acompanyat d’una baixada notable de les temperatures.

SATÈL·LIT I RADAR ARA MATEIX

LA BORRASCA FIEN COMENÇARÀ A PEGAR FORT DEMÀ

Aemet ja va ficar ahir nom a la Borrasca que demà deixarà un temporal de vent fred i neu a bona part de la meitat nord i est peninsular. Aquesta borrasca és la sexta de les Borrasques de gran impacte de la temporada 2022-2023. Com veieu al mapa sinòptic es veu com la Borrasca junt amb l’anticicló faran un corredor de vent molt humit i fred al nord peninsular i que al nostre territori també el vent pegara amb força, però de forma més terral i per tant sense aport d’humitat per a deixar precipitacions.

AVISOS PER A DEMÀ 🌬🌬🌬🌬❄️❄️❄️❄️❄️

Dia molt complicat a la meitat nord amb pluges nevades i amb precipitacions persistents i generalitzades a Galícia, àrea cantàbrica i Pirineu central i occidental, localment fortes en punts del Cantàbric, i més febles i menys probables com més al sud. A la resta de la Península no s’esperen precipitacions. La cota de neu estarà al voltant dels 700 metres als Pirineus i atenció al vent que bufarà molt fort amb ràfegues que podran superar els 100 km/h en punts del nord i est peninsular. A casa nostra el més destacable seran les fortes ràfegues de ponent que deixaran un dia molt desapacible i que de cara la nit de dilluns encara guanyarà més força.

AVISOS DIMARTS🌬🌬🌬

Els avisos de dimarts vindran més per vent que per altra cosa. Atenció a casa nostra on el vent de ponent o mestral pegara amb molta força amb ràfegues que podran superar els 110 km/ h i per això Aemet activa avís taronja. Aquest vent es deixarà notar a tot el territori Valencià, bona part de Catalunya i les Illes Balears amb molt mala mar també per aquella zona. De cara mitjans mati començarà a nevar a bona part del nord peninsular i també començarà a baixar la cota de manera important.

BAIXADA IMPORTANT DELS TERMÒMETRES DIMECRES I NEVADES A COTES MOLT BAIXES.

MAPA SINÒPTIC

ANOMALIES 500HPA DIMECRES

Com veieu al mapa sinòptic el dimecres serà el dia més fred de la setmana amb eixe corredor que farà que ens entre una altra glopada d’aire fred que s’endinsara a tota la península deixant un dia d’autèntic hivern. Per tant aquest dia esperem nevades pels Pirineus a qualsevol cota i també nevades al Cantàbric que podrà baixar la cota fins a nivell del mar. Ací al nostre territori els ruixats que es puguen produir sembla que seran per l’interior de la província del nord València I Castelló on la neu apareixerà en cotes baixes i també podrà nevar per zones del prelitoral de Catalunya on ara mateix els models veuen precipitacions de neu pel prelitoral Gironí.

MAPA SINÒPTIC I ALTURA DIJOUS

Dijous continuarà el fred intens al nostre territori, però si veieu la tendència és a moure’s cap a l’est i per tant en zones del Cantàbric la cota de neu començaria a pujar. Els dies següents l’aire fred se n’anirà cap a Itàlia i per tant començarien a pujar els termòmetres, però el fred encara que no tan intens es quedarà amb possibilitat de gelades que anirem veient on acabaran afectant.

ACTUALITZACIÓ PLUGES I NEVADES A PARTIR DE DEMÀ I PRÒXIMS DIES

Com vaig dir en dies anteriors anem cap a una situació freda amb vents de mestral que ací ens arriben amb molt poca humitat i per tant les precipitacions seran escasses o nules i per tant les nevades també. Si l’entrada aquesta s’haguera donat en circumstàncies de vent de gregal i inestabilitat estaríem parlant de nevades intenses al nostre territori que inclús s’hagueren donat a nivell del mar. Però com veieu als mapes aquestes nevades i precipitacions intenses es donaran al nord peninsular que és on aquest vent arriba en certa humitat. Els acumulats els pròxims dies tant de precipitacions com de nevades en aquella zona seran molt bèsties durant la setmana.

LES TENDÈNCIES PROMETEN DESPRÉS DE L’ENTRADA FREDA ☁️☁️🌧🌧🌧❄️❄️❄️❄️❄️

Les tendències per a després de l’entrada freda veuen un canvi de peces que podria acabar amb un potent cinturó Anticiclònic afectant tot el centre i nord d’Europa i amb la possibilitat que l’aire fred puga quedar a la part més sud-oest del continent Europeu. Amb eixa configuració podríem tindre cap a finals de la pròxima setmana una situació de vent més humit que podria portar més inestabilitat a les nostres latituds i per tant vorem si acaba quallant un episodi de pluges i nevades de veritat cap a les nostres terres.

Com veieu les previsions des de fa uns dies són més extenses i més informatives i és que intente dir-vos tot el que sé i el que puc en relació a l’oratge al nostre territori i si cal a tota la península, però no ho dubteu que això tot és gràcies a vosaltres que tots els dies seguiu acompanyant-me i me fa arriscar-me cada dia més. GRÀCIES!!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando