Per Nando

12/01/2023

Va confirmant-se temporal hivernal que portarà nevades molt intenses ❄️❄️❄️❄️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Sembla i ja era hora que les temperatures primaverals tenen les hores comptades i per fi ens arriba l’hivern a tot el territori peninsular. Ara intentarem explicar com ens afectaran eixos canvis i a partir de quan es donaran.

PRIMERA GLOPADA FREDA EL PRÒXIM DIUMENGE

A partir del pròxim diumenge començarà a entrar una massa d’aire més fresca acompanyada d’una vaguada que propiciara el potent Anticicló que es formara a l’Atlàntic i que portarà les primeres nevades en cotes mitges-altes en zones del Cantàbric i els Pirineus. A casa nostra eixa baixada de termòmetres la notarem sobretot cap a últimes hores del dia.

LA SEGONA ENTRADA FREDA SERÀ MÉS INTENSA.

Però res a veure amb la segona glopada d’aire fred que vindrà a partir del proper dimecres i aquesta entrarà de ple a tot el territori peninsular portant l’autèntic hivern a casa nostra. El vent de mestral o tramuntana farà que les pluges i nevades a cotes mitges o baixes puguen deixar acumulats molt importants a zones del Cantàbric i Pirineus.

ACUMULATS NEU PROXIMS 10 DIES.

Les nevades començaran a guanyar protagonisme a partir del pròxim diumenge pel nord peninsular, però no serà fins al pròxim dimecres quan eixes nevades comencen a fer-se més intenses i deixen acumulats de més magnitud a tota la zona nord peninsular i inclús a les serres més centrals de la península Ibèrica i punts de serra Nevada.

D’ANOMALIES POSITIVES A ANOMALIES NEGATIVES EN APENES UNS DIES.

Si mireu les anomalies, passarem de temperatures més altes que tenim esta setmana a temperatures més fredes per a l’època n’apenes uns dies i que ens faran per fi traure eixos abrics que tenim guardats a l’armari i apenes hem lluït aquest hivern tan anòmal. Açò canvia i per tant la pròxima setmana les xemeneies sí que aniran a ple rendiment.

NEVARÀ AL NOSTRE TERRITORI?

A priori aquesta situació no serà propícia per a veure nevades importants al nostre territori perquè vindrà acompanyada de vents de mestral i tramuntana i tants sols deixarà algunes nevades dèbils per l’interior de Castelló. No serà així als Pirineus Catalans on allà sí que deixarà grans acumulats sobretot la part més occidental. Ara bé haurem de seguir l’evolució d’aquest episodi els  dies posteriors perquè si acaba ascendint l’anticicló Atlàntic cap a França o Bretanya les coses podrien canviar a casa nostra i tindre més inestabilitat. Cosa que no seria gens descabellada i per tant caldrà seguir-ho.

El que si que sembla es que l’hivern ve i sembla en les últimes eixides que vindrà per a quedar-se.

Fins la vesprada si la situació m’ho permet.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando