Per Nando

26/10/2022

COM ES FORMA UN TORNADO? ???????????

Meteo

Destacats

Hola!!! Desde Meteopoble vos expliquem com es forma un tornado,un dels fenòmens que més m’encisa i que m’agradaria veure de ben aprop.

En principi, dos corrents d’aire, una freda i una altra calenta convergen en horitzontal. En aquest encontre , l’aire calent que hauria d’estar per damunt del fred, queda atrapat en un pla inferior, produint que les dos corrents es desplacen a diferents altures.

 La corrent d’aire fred i sec comença a descendir, mentre que l’altra, més càlida i húmida s’eleva, produint una corrent en forma de tub giratori. Segons avança el procés, aquesta corrent d’aire tubular comença a guanyar velocitat. Posteriorment, l’ aire calent continua ascendint a la vegada que el fred descendeix.

Una vegada el vórtice toca a terra, la corrent d’aire s’acelera novament, produint-se el remoli en forma de tromba tan característic dels tornados.

A continuació, mentre que l’aire fred descendeix al voltant dels flancs del tornado , el fluxe d’aire calent atrapat a la primera, es troba, una via d’ascens idònia, i comença a elevar-se en vertical de forma molt més violenta i massiva.

Aquest desplaçament genera un efecte d’aspiració raó per la qual els tornados poden agafar vehicles i fins i tot habitatges fent-les volar literalment.

Aplegat el moment en el que tots dos fluxos d’aire, tant el calent ascendent com el fred que deixen, assolir valors constants, el vent en l’interior del tornado pot registrar velocitats de fins a 480 quilòmetres per hora.

IMPRESSIONANT ????????????

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando