Per Nando

30/09/2022

SETMANA PRÒXIMA MÉS INESTABLE?☁️?☁️?☁️?☁️?☁️

Meteo

Destacats

Bon dia!!! Divendres 30 de setembre i últim dia del mes. Observem satèl·lit i radar I veiem que tota la nuvolositat que ahir afectava el territori Valencià I Catalunya s’ha anat desplaçant cap a les Illes Balears on plou de manera moderada inclús algo intensa en l’illa d’Eivissa.

PRECIPITACIONS

Poca cosa ha plogut al territori Valencià I només han sumat les estacions del sud d’Alacant esta nit. Destaquem entre 2 i 3 mm a Elx,Oriola, Guardamar del Segura,Santa Pola o Asp. Al territori Català I en concret a Girona les precipitacions s’arreplegaven ahir de vesprada I destaquem els 38 mm d’Espolla,35 mm a Portbou,34,7 mm al Pantà de Barnius-Boadella, 33mm a Sant Pau de Segúries o 22 mm a Olot entre d’altres. Mentre que a les Illes Balerars continua plovent,però tenim registres que sumen 25,4 mm a Sollet,22 mm a Son Alzines i Deià o els 16 mm a Son Masip o Valldemossa ( les dades de Catalunya I les Balears són extretes de meteocat o Balears meteo )

AVISOS PER VENT

Continua bufant el vent amb gana al nord del nostre territori I al sud territori Català. Destaquem els 109km/h de Vilar de Canes,101 km/h a Rosell,93 km/h a la torre d’en Besora o 90km/h a Sant Jordi. Al territori Català destaquem els 91km/h a Mas de Barberans,78km/h al Perelló o 67 km/h a Portbou.

PREVISIÓ HUI

La poca nuvolositat que tenim al nostre territori acabarà per escampar i així també amainara el vent durant la jornada que de moment encara bufa fort al nord de la província de Castelló i sud de Tarragona. Les Illes per contra continuaran amb inestabilitat I probabilitat de ruixats i alguna tempesta que podran ser localment forts,però amb tendència a amainar també durant el final de la jornada. Les temperatures hui seran molt paregudes a les d’ahir i difícilment aplegaran als 25°C les màximes més altes.

CAP DE SETMANA D’ESTABILITAT ABSOLUTA

MAPA SUPERFÍCIE

MAPA SIMBOLS DEMÀ I DIUMENGE

Cap de setmana d’estabilitat absoluta al territori Valencià,les Illes Balears i Catalunya,el sol serà el protagonista i encara que per la nit farà fresca,pel dia les màximes renuntaran fins damunt dels 25°C a les comarques més centrals.

DILLUNS MÉS INESTABILITAT

Dillluns començarem amb canvis a la situació meteorològica,l’entrada del llevant més l’acostament d’una bosseta freda per l’interior afavorirà que tinga’m més nuvolositat al sud del territori Valencià I que podrà deixar algunes precipitacions entre dèbils I moderades. Les temperatures baixaran i les màximes quedaran davall dels 25 °C. De moment la estabilitat continuarà tant a les Illes Balears com a Catalunya I també al nord del territori Valencià on el sol continuarà guanyant protagonisme.

TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA ☁️?☁️?☁️?☁️?☁️?☁️??☁️???????????????

Precipitacions Europeu pròxima setmana

Pendent d’on acabe situant-se l’embossament d’aire fred que intueixen els models a partir del pròxim dilluns ,perquè podria portar de nou el risc de tempestes a terra nostra,però de nou parlem d’una situació complexa perquè serà un embossament molt menut que en farà anar de cap per poder esbrinar si acabem en un episodi de pluges generals o per contra de tempestes irregulars. Per tant caldrà seguir la seua evolució els pròxims dies per poder acabar fent les previsions més acertades de cara la pròxima setmana.

HURACÀ IAN???????????

L’huracà Ian ja avança com a tempesta tropical per Carolina del sud i camí cara Carolina del nord. Després per passar per Florida com a Huracà categoria 4 i amb molta destrucció,ara sembla que encara que pot deixar fortes pluges pel sud i costes del centre dels Estats Units el seu màxim perill sembla que ja ha passat. Fins ací deixem les últimes informacions d’aquest Huracà destructor.

Ara toca seguimeeeeeeent dels models per a la pròxima setmana per vore que acaba passant.

Fins la vesprada.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando