Per Nando

27/09/2022

DIJOUS VAGUADA I DESPRÉS? …………☀️?⛈️❄️?⛅️??☀️?⛈️❄️?⛅️??

Meteo

Destacats
satèl·lit
Radar precipitació

Bon dia!!! Com veieu al satèl·lit i radar el vent de mestral ja comença a fer el seu efecte i pràcticament ha lliurat de núvols el nostre territori i Catalunya,mentre a les Balerars encara queda una mica d’inestabilitat que està deixant alguns ruixats localment forts a les 3 illes però que poc a poc anirà retirant-se i deixant un dia prou agradable.

EPISODI DE PLUGES ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Si fem balanç de l’episodi de pluges on menys ha plogut ha estat la província de Castelló I on més podríem dir que va ser el litoral nord d’Alacant I el litoral sud de València on en molt poc de temps van deixar fins a 280 mm a Tavernes de la Valldigna o 220 mm a Pego. Ahir de vesprada també es van formar tempestes que deixaven forts aiguats i deixaven uns vora 45 mm a Xixona o Ibi i vora 30 mm a Banyeres de Mariola o Alcoi. Destaquem també els vora 35 mm caiguts a Crevillent en molt poc de temps i que deixaven carrers com si foren rius d’aigua.

I ARA QUE?

MAPA SUPERFÍCIE

Hui entra en joc el mestral i esperem un dia prou agradable a tot el territori Valencià I Catalunya I amb algunes restes d’inestabilitat a les Balears que encara poden deixar alguns ruixats durant el mati. El més destacable de hui és el vent,un vent de mestral que afecta al nord del territori Valencià I Catalunya I que hui podrà bufar fort amb ràfegues superiors als 90km/h a l’extrem nord de Castelló I sud de Tarragona. A estes hores els registres més importants de vent les trobem a la província de Castelló on la població de Rosell ha donat uns ràfega de 84km/h ,69 km/h a Catí,64 km/h a Xodos o 63km/h a Vilar de Canes. Mentre que a Catalunya trobem ràfegues que de moment tan sols han superat els 50 km/h allà on tenen estacions com el Perelló,PN dels Ports,el Vendrell o Font Rubí. Hui pugen les màximes pràcticament a tots els observatoris després de la baixada d’ahir.

PREVISIÓ DEMÀ

Demà oratge sense massa complicacions on el sol serà el predominant tant al nostre territori com a Catalunya I les Balears. Si que existeix la probabilitat d’algun ruixat quan més al litoral nord de Catalunya o per les zones dels Pirineus,però coses molt poc importants.

DIJOUS VAGUADA

Dijous si que es complicarà l’oratge amb el despenjament d’una vaguada que farà que tinguen més nuvolositat a Catalunya I les Illes Balears I amb alguna precipitació intensa o tronada a la província de Girona,inclús el dijous podran veure la neu als Pirineus Catalans. A les Illes també amb el pas de la vaguada podran tindre alguns ruixats dèbils. Al noste territori només ens afectarà amb més nuvolositat I amb molt poca probabilitat de que ens caiga alguna gota. Les temperatures si que baixen de manera general a causa del pas d’eixa vaguada que portarà un poc més d’aire fred.

DIVENDRES

La màxima inestabilitat es concentrarà a les Illes Balears amb probabilitat de ruixats moderats o localment forts. També podrà nevar als Pirineus Catalans i caure algun ruixat dèbil a la província de Girona i inclús al sud de Tarragona,però aixo ja anirem actualitzant . Al territori Valencià nuvolositat abundant durant el mati que inclús podria deixar alguna precipitació al litoral sud de València I nord d’Alacant,però coses molt poc importants,durant la vesprada aniria el sol gusnyant protagonisme. Les temperatures màximes continuaran baixant.

CAP DE SETMANA

El cap de setmana predominarà la estabilitat. L’anticicló se’ns tirarà al damunt i per tant el sol serà el protagonista de tot el cap de setmana. Les temperatures màximes al voltant dels 20-25 °C.

La pròxima setmana podrien vindre nous canvis amb noves entrades d’aire fred,però això ja anirem seguint-ho durant els propers dies.

SALUTACIONS PER A TOTS I QUE PASSEU UNA MOLT BONA JORNADA;NANDO.

Les Alqueries ahir. Imatge de Paco
Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando