Per Nando

21/09/2022

MOLTA ATENCIÓ ALS MODELS PARTIR DE HUI,TEMPESTES MOLT INTENSES PER UNA DANA ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Meteo

Destacats

Bon dia!!! Situació complicada de definir meteorològicament parlant la que anem a viure els pròxims dies i que podrà anar a més durant el cap de setmana,però anem a detallar-ho per parts.

mapa superfície
mapa a 5500 metres d’alçada

Com podeu veure als mapes que he ficat tenim un superfície un Anticicló que no acaba d’enviar de manera clara un flux de llevant. També tenim aire fred en altura que se’ns acostarà a partir d’aquesta vesprada I que com podeu vore al mapa acabarà situant-se damunt de la nostra vertical. Un aire fred que trobarem valors de fins a -15°C a uns 5500 metres;això fara creixer tempestes però al no hi haure hui un clar vent de llevant les tempestes seran molt disperses . Els models han ?acabat rebaixant molt la situació de tempestes generals

AVISOS I MAPA SIMBOLS HUI

mapa simbols Meteopoble.

Com veieu tenim quasi tot el territori Valencià en avís groc,però això no vol dir que va a ploure hui a tot el nostre territori. A partir d’aquesta vesprada esperem ruixats i tempestes irregulars que no sabem on afectaran en major mesura,no ho sabem perquè ni els models s’aclareixen. Per tant toca seguir radar I allà on es formen podran deixar fortes precipitacions de fins a més de 30 mm/h I granís i a més vindre amb gran aparell elèctric. Però com he dit abans les últimes actualitzacions dels models han rebaixat molt el risc de tempestes per a hui,per tant massa avís veig jo per al dia de hui. De totes maneres ho seguiré .

DEMÀ.

Situació també molt difícil de modelitzar per vore on cauran les tempestes més fortes. Sembla que durant esta matinada podrien caure pel litoral de Tarragona i Castelló I durant el mati anirien desplaçant-se cap al sud I afectar les Illes Balears I punts de la Safor I la Marina Alta. Atenció que allà on descarreguen ho podran fer amb molta força. Les tempestes es podran formar a qualsevol indret,però sembla que amb més probabilitat a les zones del litoral,però també tenim la probabilitat de que es queden descarregant a la mar i no acaben per entrar.

DIVENDRES

Divendres començarem el dia prou tranquil,però a mesura que avance la jornada creixeran noves tempestes que podran ser fortes o molt fortes desde València cap al nord. Atenció Catalunya!!! Perquè ací podran ser torrencials inclús donar problemes a últimes hores de divendres i la matinada de divendres a dissabte.

CAP DE SETMANA AMB DANA I PLUGES TORRENCIALS

La inestabilitat de últimes hores de divendres vindrà produïda del inici de despenjament d’una Gota Freda que entre dissabte i diumenge vindrà a situar-se sobre el centre peninsular. Això junt a la formació d’una borrasca farà que la situació és complique i molt a la Façana Mediterrània. Hi haurà que prestar molta atenció perquè a dia de hui situen la borrasca a un lloc que faria entrar el vent marítim amb més persistència sobre la província de Castelló i Catalunya. Aquesta situació caldrà seguir-la els pròxims dies perquè pot desencadenar en un episodi de pluges torrencials I persistents i a dia de hui te totes les paperetes Catalunya i les Illes Balears i algun punt del nostre territori.

Ja veieu que els models ens porten de cap i han desinflat prou la pluja per al dia de hui al territori Valencià I ja vorem demà com queda la cosa. Tot és qüestió de que l’embossament es tan menut que encara fa més difícil el pronòstic. No serà així amb la Dana del pròxim cap de setmana que es més àmplia i sembla que donarà més joc.

Com veieu es molt complicat fer previsions i més quan els models canvien radicalment en 24 hores. Per tant seguirem la evolució minut a minut perquè els pròxims dies seran interessants modelisticament parlant. Quin repte!!!!Buffffff

Fins la vesprada.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando