Per Nando

20/10/2021

DIVENDRES MÉS FRESCOR I PLUGES I PENDENTS PRÒXIMA SETMANA ??????⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈

Meteo

Destacats

Bon dia!!! Els models van confirmant que el divendres pot ser un dia plujós sobretot al sud del territori Valencià i les Balears, aquesta situació no es veia gens clara, però l’última eixida dels models confirma que amb l’entrada d’una massa d’aire més freda en altura i el vent que entrarà de gregal farà puga ploure inclús amb certa intensitat a les zones abans esmentades, una inestabilitat que es podrà allargar fins primeres hores de dissabte.

I TAMBÉ PENDENTS DE LA PRÒXIMA SETMANA ⛈⛈⛈⛈⛈

També caldrà estar pendents per a mitjans de la pròxima setmana perquè un nou despenjament d’aire fred podria portar noves precipitacions al nostre territori,però açò encara queda molt llunyà i molt indefinit,cosa que anirem avançant amb més precisió els pròxims dies.

HUI FA 39 ANYS DE LA PANTANADA DE TOUS

Hui fa 39 anys teníem una configuració brutal al nostre territori i es produïa una de les pitjors Gotes fredes de la història del territori Valencià «LA PANTANÀ» Una Dana es situava sobre el golf de Cadis entre el 19 al 21 d’octubre del 1982 i junt una borrasca en superfície i el vent de llarg recorregut marítim produïen una situació explosiva amb la formació d’un ccm ( complex s convectiu de mesoescala ) que deixava hores i hores produint pluges torrencials a la província de València, però sobretot a la comarca de la Ribera i comarques del  voltant. Van caure fins a 1000 mm en unes 15 hores a Casas del Baron i junt amb diversos errors humans produïen el fatal desenllaç de la desfeta del pantà de Tous. Mals records difícils d’oblidar.

Però anem a centrar-se amb la possibilitat de pluges a partir del pròxim divendres i seguint per veure si es confirma lo de la pròxima setmana.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando