meteoxarxa avamet

SOBRE MI

SUBSCRIU-TE

METEOPOBLE NANDO

Per Nando

9/12/2019

DIFERENCIES EN LA GOTA FREDA DE DESEMBRE DEL 2016 AMB LA DE DESEMBRE DEL 2019 ……..

Meteo

Destacats

Bona vesprada ,he estat fixant-me amb mapes de la situació de Gota Freda del 15-19 de desembre del 2016 i este ultim temporal del 2 -5 de dsembre del 2019

El primer mapa sinoptic correspon al de la setmana passada i el segon al 2016 ,si els veiem a simple vista son identics i per tant ens podem preguntar que va fallar aquesta vegada per a que no es donaren pluges torrencials?

Primer veiem també els acumulats de pluges i veureu també com son molt mes destacables al 2016 . Al 2016 i ja com a traca final es va activar Avis Roig per fortes pluges al sud de València i nord d’Alacant on en poc mes de 4 hores de la matinada al mati del dia 19 havien caigut mes de 200mm superant per alt activar eixe avis Roig.

I ara explique que hi havia de diferent eixe 2016 del 2019 . Els grans centres d’acciò estaven ben posicionats per vore pluges torrencials ,tant Anticiclo a Centre Europa +gota freda+vent de llarg recorregut maritim ,en els 2 fallava la temperatura del aigua del mar que estava sobre uns 19°C però ultimament eixe factor estem veient que no es imprecindible .La diferència del 2016 es que la borrasca en superficie es va quedar mes temps anclada al seu lloc perfecte mentres que al 2019 la borrasca va viatjar un poc mes al nord quedant-se davant les nostres costes i ja no sent tan favorable com al nord d’Argelia .

La conclusió es que hi han situacions paregudes però que mai arriben a ser iguals ,però no per això no hi ha que avisar a la gent . Si no pasa res millor ,però en situacions així desde esta pagina s’avisara el que faça falta . Gracies

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

Dimecres 27 | setembre | 2023
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando