meteoxarxa avamet

SOBRE MI

SUBSCRIU-TE

METEOPOBLE NANDO

Per Nando

2/11/2019

32 anys de la Gota Freda de la Safor ( 2-4 de Novembre del 1987

Meteo

Destacats

Bon dia ,efemèrides històriques que molta gent sempre tindran en ment i es que 5 anys després de la pantanada es va marcar la tragèdia de nou i esta vegada va afectar de ple a la Safor .

El dia 2 tal i com veieu en el mapa sinoptic teníem una situació de Gota Freda esta vegada al oest peninsular i un potentíssim Anticiclò a les Britàniques. És va formar una tempesta molt important que va començar a descarregar hores i hores de manera torrencial a la Safor i est de la Vall d’Albaida

El dia 3 continuava les mateixes condicions amb eixa tempesta ancorada i deixant molta pluja al nostre territori

El mapa de pluges queda clar on es va cebar esta Gota Freda excepcional en el sud de València i nord d’Alacant e interior sud d’Alacant . Però en zones de la Safor varen tindre record Nacional de pluja a Oliva on varen caure 817mm en 24h i més de 700mm en Gandia. Al est de la Vall es van comptabilitzar més de 600mm enportant-se el pont de la Pobla del Duc . La Ribera i la Canal de Navarrès també varen ser afectades

Jo tenia 6 anys i ho recorde perfectament estar a casa i mirant per la finestra els llamps i la pluja de lo més entretingut sense tindre consciència que hi havia gent que ho estava pasant molt mal . Altra per al record de tantes que hem passat . Nando

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

Divendres 2 | juny | 2023
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando