meteoxarxa avamet

SOBRE MI

SUBSCRIU-TE

METEOPOBLE NANDO

Per Nando

26/10/2019

La històrica nevada 13-01-1980

Meteo

Destacats

Bon dia ,Vos vaig a descriure amb mapes una de les nevades més històriques del territori Valencià que vàrem viure ,jo encara en quedaven uns mesos per nàixer però veig estos mapes i me se fan les dents llargues. Anem allaaaaa:

El dia 12 per la nit ja es veu eixe Anticiclo típic que ens mostra canvis a les nostres terres centrat sobre les Britàniques i arrastrant una massa d’aire continental molt freda pero de moment seca a tota la península ibèrica.

El dia 12 ja de vesprada la massa d’aire molt freda ja està Instalada sobre la península i junt amb el Anticiclò i una Borrasca que es forma al golf de cadis fan que el vent s’agregale començant a nevar amb gana a tot el territori però sobretot i amb situacions de gregal les nevades són fortes al sud de València i nord d’Alacant .

Com podeu vore tenim la isoterma a uns 1000 m d’altura al nostre territori entre -4 a -6 i això fa que la cota de neu aquell any estaria sobre els 100mm o inclus el nivell del mar

El dia 13 de matí la situació continua tant espectacular amb eixe vent de tan recorregut marítim i tant de fred a totes les altures que de vore estos mapes pense si açò ho tornarem a vore algun dia perquè son excepcionals. Diuen perquè jo no ho recorde que es va pasar tota la nit amb tempesta i nevant a gran part del territori Valencià .

Eixe dia 13 per la vesprada – nit la cota de neu aniria pujant perquè el vent ja va girant a sudest i per tant és un vent més càlid i moltes zones on la nevada ja era històrica veien com es convertía l’aigua en neu

No trobe ninguna imatge de la impresionant nevada al sud de València i nord d’Alacant però he pogut rescatar esta de internet de la ciutat d’Alcoi i es que en zones baixes del sud de València i nord d’Alacant la neu va arribar a sobrepassar el metre d’altura. Esta imatge es de la ciutat d’Alcoi de un tal Paco Grau .

Per més que he buscat no trobe més material fotogràfic, encara en queden històries de Nevades i gotes fredes que contar amb situacions sinoptiques que me se fa la boca aigua . No dubteu que si teniu imatges d’aquesta nevada tan espectacular podeu penjar-les o pasarme-les que jo aniré publicant. Espere que vos agrade este articul i ho COMPARTIU. Gràcies

Actualitzat amb més imatges

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

Dimarts 26 | setembre | 2023
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando