Per Nando

27/09/2019

37 ANYS DE LA PANTANADA DE TOUS ( 18-21 OCTUBRE 1982)⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈⛈

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia, anem a relatar uns dels pitjors episodis del territori Valencià a conseqüència d’una Gota Freda de Llibre .

Com podeu veure a la primera imatge res feia preveure el que anava a passar a penes 3 dies després. En la situació sinòptica del dia 16 d’octubre de 1982 tenim altes pressions tant en la Península com en el Atlàntic i una potent Borrasca sobre Islàndia.

En aquesta imatge del dia 19 d’Octubre ja veiem com el Jeat Stream s’ondula despenjant una D.A.N.A provinent de la potent Borrasca que veiem en la imatge anterior i deixant els primers ruixats forts e importants durant el dia però de caràcter local.

En aquestes 2 imatges ja es veu eixa gota freda ben formada amb la Dana situada entre el golf de cadis i el Marroc i una baixa en superfície formada sobre el nord d’Argelia i bombejant vent molt càlid i humit a tota la façana Mediterrània. Situació sinòptica de Gota Freda de llibre i excepcional baix els meus ulls.

Ací teniu el potent CCM ( complex convectiu de Mesoescalar ) que es va formar aquells dies del 20 al 21 d’una extensió de 100 km que es va centrar en les comarques més centrals, afectant la Vall d’Albaida però sobretot a comarques de La Costera, Les Riberes i La Canal de Navarrès.

Ací tenim el mapa de pluges d’eixa gota freda on va ploure a tot el territori però a les comarques centrals varen rebre pluges d’entre 400 a més de 1000 mm en 24 h en Casas del Baron ( Muela de Cortes ) i que junt algunes imprudències produïen la fatal PANTANADA DE TOUS .

El dia 22 la situació ja anava dissipant-se amb l’entrada de vent terral i les pluges anaven remitint .

Doncs bé aquesta va ser una situació per al record i ara és donareu compte de perquè avise tant davant una Gota Freda ,i és que una situació d’aquestes pot  tornar passar i sempre cal extremar les precaucions . Vos deixe algunes imatges d’aquell dia.

Punxa a la imatge per anar a la tenda de    ¡¡¡Nando en Amazon!!!⛈⛈⛈⛈??❄
¡¡¡ FES EL TEU REGAL ACÍ !!!
¡¡¡NANDO!!! sempre dispost a recomanar tot el que li agrada a ell ¡¡¡ Pegueu una miradeta!!! ????????
Novetats en estacions meteorològiques i moooooooooooolts productes.????
Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando