Per Nando

21/10/2024

Atenció!!! Demà pluges localment fortes o molt fortes i persistents i vigilem?

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

METEOPOBLE🍁⛈️🌪🌦

El teu canal de previsions meteorològiques al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears, on dia a dia informem del que pot passar cap a les nostres terres.

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA ⛈️🍁🍁⛈️🌦

Les eixides dels models meteorològics afiancen eixes pluges a partir de demà, si les actualitzacions continuen igual podríem parlar d’un fort temporal durant el cap de setmana.

Bon dia!!! Dilluns 21 d’octubre del 2024, comencem setmana del més entretinguda,, perquè la configuració atmosfèrica canviarà en unes hores, aportant més humitat i produint precipitacions en la zona Mediterrània, una situació que detallarem a continuació, a més vigilarem el cap de setmana on la inestabilitat encara podrà empitjorar.

Primer que res observem satèl·lit com tots els matins, quan son les 4 de la matinada no observem cap situació que ens faça pensar que demà començarem a tindre els primers canvis, però així es i així vos ho explicaré en aquest post. De moment ens alcem amb alguns núvols, sense més conseqüències en un dia que caldrà aprofitar, perquè a partir de hui les hores de sol seran mínimes en algunes comarques.

PREVISIÓ HUI ⛅️🌥☁️

Hui serà un dia de transició davant els imminents canvis que esperem a partir de demà, per tant hui tindrem intervals nuvolosos, que no descartem que en algun moment puguen tapar en sol durant el matí a les comarques centrals, però sense conseqüències. De cara la nit eixos núvols aniran a més, sense descartar que el cel puga quedar cobert. Les temperatures hui baixen lleugerament respecte ahir.

COMENCEN ELS CANVIS!!!

A partir de demà i amb eixe Anticiclò que s’allargarà fins a Centre-Europa, més un vent que vindrà clarament de llevant i gregal colisionant davant les nostres costes, produirà inestabilitat suficient per a parlar de precipitacions al litoral Mediterrani.

Mapa símbols demà i dimecres ☁️⚡️⛈️🍁⚡️🍁🌧⚡️

AVISOS AEMET

Canvi d’oratge radical desde primeres hores de demà i on el vent de gregal guanyarà protagonisme aportant núvols de mar cap a terra i deixant precipitacions moderades, però que localment podran ser fortes o molt fortes i persistents en les comarques de Diània ( sud de València i nord d’Alacant) A la resta del territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears també podrà caure algun ruixat, però coses menys significatives

Dimecres també serà un dia molt inestable a les comarques de gregalandia, es a dir, sud de València i nord d’Alacant, on les precipitacions continuaran amb persistència i podran ser localment fortes o inclús molt fortes i amb tempesta. No descartem acumulats de fins a 200 mm en dos dies en comarques com la Safor, Les Marines, La Vall d’Albaida, El Comtat o les Riberes. A la resta també plourà sobretot al litoral, però les precipitacions seran molt més puntuals.

Aemet activa per a demà avís groc per pluges a les comarques de la Safor i la Marina Alta, encara que estos avisos podran ampliar-se a comarques dels voltants les pròximes hores.

Previsió dijous⛅️🌦

Sembla que dijous i divendres anirà trencant-se eixe vent de llarg recorregut marítim amb el desplaçament de l’anticicló més cap a l’est i la inestabilitat començaria amainar i les pluges anirien minvant, encara que la possibilitat de ruixats a les comarques litorals encara existirà. Pareix que tant dijous com divendres vorem més el sol a l’espera de nous canvis durant el cap de setmana.

Les temperatures continuarien sense massa diferències amb una lleugera pujada el proper divendres.

ATENCIÓ AL CAP DE SETMANA POSSIBILITAT DE TEMPORAL DE GOTA FREDA ⛈️⛈️⛈️🌪🌪🌪🌧🌧⚡️⚡️⚡️🌊🌊🌊

MAPA SINÒPTIC CAP DE SETMANA MODEL EUROPEU
ACUMULATS MODEL EUROPEU PRÒXIMS 10 DIES

Molt pendents del que puga passar durant el cap de setmana, perquè no son eixides que ens ofereixen ara els models, fa dies que van veient-ho i el model Europeu està en mode orgasmic, davant la possibilitat que una D.A.N.A molt ben definida acabe despenjant-se cap al sud de la península Ibèrica a partir de dissabte.

A tot això tornarà a enfilar-se l’anticicló cap a Centre-Europa i per tant i encara que no ho tinguem confirmat, la possibilitat de que acabe quallant un episodi de Gota Freda amb temporal de llevant a partir del cap de setmana creix de manera considerable, però amb cautela, perquè açò encara pot canviar i molt.

Per tant, setmana intensa i amb precipitacions en menys de 24 hores i que per fi sumaran a punts on fa temps no ho fa del sud de València i nord d’Alacant, on podrem acumular precipitacions dignes de menció entre demà i dimecres, però també molt atents al que està coguent-se durant el cap de setmana pròxim.👀👀🌧🌧🌧⛈️⛈️⛈️🌪🌪🌊🌊

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando