Per Nando

9/10/2024

Es confirma una D.A.N.A amb episodi de tempestes molt intenses entre diumenge-dilluns 🍁⛈️🍂⛈️🍁⛈️⛈️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

METEOPOBLE🍁⛈️🌪🌦

El teu canal de previsions meteorològiques al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears, on dia a dia informem del que pot passar cap a les nostres terres.

RECOMANACIÓ SETMANAL!!! OFERTA PLUVIÒMETRE DIGITAL BRESSER AMB UN 37% DE DESCOMPTE🌧⛈️🍂🍁

IEEEEEEE que sembla que plourà, encara no tens el pluvimetre automàtic? A que esperes? Registra les teues dades a casa. Quans mm arreplegarem?ARA AMB 37% DE DESCOMPTE, POTS COMPRAR-LO PUNXANT A LA IMATGE.👆😉🌧⛈️⛈️🌧🍂🍁

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA ⛈️🍁🍁⛈️🌦

Els models meteorològics van confirmant el pas d’eixa Gota Freda a partir de diumenge i que podrà deixar pluges molt importants i allargar-se durant els inicis de la pròxima setmana.

Bon dia!!! Dimecres 9 d’octubre del 2024, feliç dia Valencians, però encara estem més contents aquest dia del que pareix que va confirmant-se un episodi de D.A.N.A que podrà deixar pluges molt quantioses i general a tota la Façana Mediterrània a partir de diumenge i que ara mateixa analitzarem amb els mapes corresponents.

Però ara mateixa i mirant les seqüències del satèl·lit, el que podem destacar és l’Ex Huracà Kirk que està afectant a la part nord-oest i on està deixant forts vents i pluges intenses que ja comencen afectar zones de Galícia i que deixaran un dia prou complicat en aquella zona amb vents de més de 100km i pluges fortes de més de 120 mm.

Però a Meteopoble hui també cal anar al altra part del món, perquè la situació és de perill absolut i de catastrofisme a partir d’esta nit ( Hora Espanyola ) quan l’huracà Milton, un autèntic monstre de la natura, impactarà sobre Tampa, Sarasota o Cape Coral, un Huracà categoria 5 que avança ràpidament i que com he dit impactarà sobre la costa oest i centre de Florida i acabarà eixint cap a l’est cara aigües Atlàntiques. Un Huracà que pot ser mortífer i que segons diuen els experts es el més potent de l’últim segle. Precaució Valencians, Catalans i Illencs per aquella zona i com no a tota la població d’allà. Fugiu si podeu.

MÀXIMES AHIR I MÍNIMES ACTUALS 🌡🍁🍂

FONT AVAMET
FONT AVAMET

Però bé!!! Tornem a casa nostra i ens fixem en les temperatures màximes d’ahir que van baixar un poquet i les més altes si que es van donar al sud d’Alacant on van arribar fins als 29°C Almoradí, Coix, Oriola o Crevillent.

Les mínimes també han baixat un poc, no massa, però almenys el ponent no ha deixat eixes mínimes tan altes per les comarques centrals. Per a variar i com sempre, les més baixetes s’han donat a l’interior i nord amb 0°C a Atzeneta del Maestrat, 6°C a Villena i 8°C a Bocairent , Agres o Onil, entre altres.

PREVISIÓ HUI🌀🌬🌦🍁🍂

Bé, el ex Huracà Kirk deixarà un dia prou complicat com he dit diverses vegades a la part de més al nord-oest de la península, a casa nostra i en el dia dels valencians, Kirk només portarà ponent, una pujada del mercuri i núvols que podran deixar algun plugim, però molt poca cosa. El vent com he dit si que podrà bufar amb ràfegues superiors als 70km/h a l’interior de València.

Demà tornen a baixar un poc les temperatures i de vesprada anirà amainant per fi esta situació aponentada, divendres continuarem amb un dia prou estable i a l’espera de canvis a partir de dissabte.

D.A.N.A-GOTA FREDA CREUANT PEL SUD A PARTIR DE DISSABTE 🌀🍁🍂⛈️🌧

SITUACIÓ SINÒPTICA DIUMENGE-DILLUNS

Mapa símbols dissabte.

Mapa símbols de diumenge a dilluns⛈️🍂🍁

Empitjorament de l’oratge a partit de dissabte a causa d’eixe despenjament de la D.A.N.A cap al sud-oest peninsular i que farà que puguem tindre algunes tempestes per l’interior del territori Valencià i també a Catalunya, de moment serien coses molt locals.

Serà entre diumenge-dilluns quan la Gota Freda anirà acostant-se cap a nosaltres pel sud i que junt coincidint amb el vent de llevant farà que entre diumenge de vesprada i dilluns puguem tindre una situació prou complicada amb pluges i tempestes generals al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears que podran ser fortes o molt fortes i inclús torrencials en alguns sectors, situació que anirem definint al llarg de la setmana amb els models meteorològics corresponents i sobretot de cara divendres-dissabte amb els models mesoescalars,que ens trauran de més dubtes de la possible adversitat d’aquestes tempestes.

Però atents perquè aquesta situació d’inestabilitat podrà continuar bona part de la pròxima setmana, amb l’aire fred al damunt i possibles noves situacions d’inestabilitat.

Per tant a seguir totes les actualitzacions i com no, a Meteopoble sempre tindràs l’última hora del que veuen els nostres ulls, en fenòmens meteorològics cap a les nostres comarques.

SEGUIMEEEEEEENT!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando