Per Nando

7/02/2023

ÚLTIMA HORA!!!! La Borrasca Isaak deixarà nevades molt bèsties ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Meteo

Destacats

Bon dia!!! Ja tenim batejada la Borrasca que està formada a les Illes Balears i ha estat batejada amb el nom d’Isaak, com el meu gosset ( Isac ) i per tant pareix que les pròximes hores serà valenta igual que és ell. Fora bromes, el més cru del temporal començarà les pròximes hores I ho farà sobretot en forma de fortes nevades com vorem a continuació.

ON PLOU ARA?

Pareix que ara no neva en ningun punt del nostre territori, però continua plovent cap a les comarques de la Diània ( sud de València I nord d’Alacant) on portem des de ahir registres interessants i encara queden moltes hores per ploure.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS

Font Avamet

Precipitacions provisionals quan són les 5 de la matinada i que deixen fins a 96 mm a la Vall d’Ebo, 85 mm a la Vall de laguar, 83 mm a Barx, 81 mm a Vilallonga, 71 mm a Pego, 70 mm a la Barraca d’aigües Vives, 67 mm Alzira o els 64 mm de l’Orxa.

Al meu poble quan són les 5 de la matinada ens trobem a 4,9 °C de temperatura, 96% d’humitat i un vent entre gregal I llevant que ha deixat durant la nit una ràfega de fins a 10 km/h, des de la mitjanit han plogut 19 mm que sumats als caiguts ahir deixen uns registres de 52 mm en el que portem de temporal.

PREVISIÓ DE NEVADES MOLT INTENSES

ACUMULATS PRECIPITACIONS PRÒXIMES HORES

ACUMULATS NEU PRÒXIMES HORES

Molta atenció al que ens mostren els models per a les pròximes hores i que a partir d’esta vesprada deixaran fortes nevades de la província de Girona, Lleida i comarques del territori Valencià com Els Ports, L’Alt Maestrat, L’Alcalatén, Alt Millars o Alt Palància. Així que poblacions com Vistabella, Ares, Castellfort, Castell de Cabres, Vilafranca, Forcall, Xodos o Morella entre altres a partir d’aquesta vesprada i fins demà patiran una nevada que molt probablement acabaran incomunicats i amb uns acumulats de neu que podran sobrepassar el mig metre.

EVOLUCIÓ PRECIPITACIONS, NEVADES I MAPA SIMBOLS HUI.

MATÍ

VESPRADA-NIT

MAPA SIMBOLS

Durant les properes hores continuarà plovent a les comarques centrals del territori Valencià, però amb tendència amainar de cara la vesprada, serà ja a partir de la vesprada quan les pluges i les nevades comencen afectar la província de Girona i Lleida i també durant la nit podrà ploure molt al sud de Tarragona. Però estarem atents a les nevades que es produiran a partir de la vesprada a tot l’interior de la província de Castelló perquè seran molt intenses I no descartem que puguen vindre eixes nevades acompanyades de trons, la cota de neu es situarà entre 500/700 a Catalunya i entre 600/800 metres a l’interior de la província de Castelló. Aemet activat avís taronja per estes nevades, però és que la situació a partir d’esta vesprada es tornarà molt adversa.

PREVISIÓ DEMÀ

El mapa sinòptic per a demà és que la Borrasca Isaak de forma retrògrada vindrà a situar-se al sud-oest peninsular, ací a casa nostra el vent de llevant que canalitzara l’anticicló Rus serà molt potent i per tant demà també serà un dia d’inestabilitat acusada.

Demà mati la màxima inestabilitat es concentrara a Catalunya I la província de Castelló sobretot on les nevades per l’interior continuaran de manera molt intensa, de cara a mitjan mati les precipitacions aniran desplaçant-se de nou al sud del territori Valencià i tornarà a ploure amb força a les comarques més centrals, unes precipitacions que podran tornar a caure de manera persistent. Demà pujara la cota de neu i per tant no esperem nevades a les comarques de la Diània o com a molt podrà nevar al cim de l’ Aitana.

PRÒXIMS DIES

Dijous continuarà plovent a bona part del territori Valencià, Catalunya I les Illes Balears a causa de la persistència d’eixe vent de llevant de llarg recorregut marítim. Divendres continuarà molt núvol i amb plugims, però la tendència al cap de setmana és a instal·lar-se l’anticicló que deixarà oratge estable i temperatures que pujaran un poc.

Però les pròximes hores molt atents sobretot a la gent de l’interior de la província de Castelló, perquè torne a repetir que les nevades cauran en molta força i deixaran acumulats de molta consideració. Des de Meteopoble anirem informant puntualment amb imatges que ens envieu vosaltres des de els diferents canals i per tant vos anime a tots a enviar com es troba la situació al vostre poble i intentaré publicar a les diferents Xarxes socials. El meu contacte el trobareu al web.

PRECAUCIÓ I SEGUIMEEEEEEENT

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando